Περέιρα: «Εμείς στην πρώτη θέση»

Κεντρικό πρόσωπο στην Τούμπα πριν από την έναρξη της προπόνησης ήταν ο Φακούντο Περέιρα και δικαιολογημένα, καθώς ο Αργεντινός παρέλαβε τρία βραβεία. Στις δηλώσεις του είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, κυρίως στάθηκε στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει την πρώτη θέση έως το τέλος.

Ο Αργεντινός άσος Φακούντο Περέιρα μίλησε στην Τούμπα για τα τρία βραβεία που παρέλαβε και είπε μεταξύ των άλλων:

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που παίρνω τρία βραβεία. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και θέλω να ευχαριστήσω όλό τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτή την διαδικασία να με βραβεύσει. Τους ευχαριστώ όλους».

Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ και με την ενίσχυση θα πάει για τον τίτλο;

«Αυτό το πιστεύουμε, είναι αλήθεια. Όμως θα είναι λάθος να σκεφτόμαστε το παιχνίδι της μεθεπόμενης Κυριακής. Είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθούμε στο ματς με τον Παναιτωλικό. Πρέπει να συγκεντρωνόμαστε σε κάθε ματς. Και να ξέρουμε πως θέλει πολύ δουλειά, γιατί μέσα από την σκληρή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, φθάσαμε σε αυτό το σημείο να διεκδικούμε τον τίτλο».

Πως σχολιάζεις την απόκτηση του Νομπόα και του Ρικάρντο Κόστα από τον ΠΑΟΚ;

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι δύο πολύ καλοί παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Σε κάθε προπόνηση προσπαθούν να αφομοιωθούν με την ομάδα και αυτό είναι σημαντικό. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε την κατάσταση και να περάσουμε στην πρώτη θέση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα». Ακόμη ο Φακούντο Περέιρα υποστήριξε: «Πρόκειται για δύο επαγγελματίες με κεφαλαία γράμματα. Θα δώσουν γνώση, αντοχή στη πίεση. Χαίρομαι πολύ γιατί έχουμε δύο πολύ έμπειρους παίκτες που είναι πάνω από όλα επαγγελματίες και θα μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνουμε στο πρωτάθλημα».

Έχεις προσαρμοστεί τόσο γρήγορα στον ΠΑΟΚ. Πως το εξηγείς καθώς προέρχεσαι από την Αργεντινή και το καλοκαίρι ήρθες σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα.

«Μπορώ να πω ότι με βοήθησε πάρα πολύ ο τρόπος που με υποδέχθηκε η ομάδα. ήταν δύσκολο για εμένα να μην μπορώ να μιλήσω την γλώσσα. Όμως, ένιωσα πολύ καλά για την συμπαράσταση και την βοήθεια προσαρμογής που μου έδωσαν οι συμπαίκτες μου και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Από εκεί και πέρα, με τα παιχνίδια, μου έβγαιναν κάποια πράγματα. Το βασικό είναι να ανεβάσουμε την ομάδα ένα επίπεδο παραπάνω και να φθάσουμε σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο».

Για την «κόντρα» με τον Κλάους για τα γκολ που πετυχαίνουν βοηθώντας τον ΠΑΟΚ, ο Περέιρα υποστήριξε:

«Θεωρώ ότι Είμαι κάπως ικανοποιημένος από τον αριθμό των γκολ που έχω πετύχει. Θα μπορούσα να είχα πετύχει παραπάνω γκολ. Σημασία έχει να τελειώσει η χρονιά και να πανηγυρίζουμε όλοι, άσχετα εάν σκοράρουμε η όχι. Δεν έχει σημασία εάν θα πετύχει ο Κλάους πολλά γκολ, ή εγώ. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα και αυτό μας ενδιαφέρει».

Ακόμη ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μετέχει μόνο στο πρωτάθλημα και έχει χάσει δύο στόχους. Και είπε ο Φακούντο Περέιρα:

«Είναι κρίμα που δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε στιας άλλες δυο διοργανώσεις στο κύπελλο και το Γιουρόπα Λίγκ. Μας βοηθά να ήμαστε λίγο περισσότερο ξεκούραστοι σωματικά και καθαροί στο μυαλό μας πνευματικά. Όμως, θα προτιμούσαμε να έχουμε την παραπάνω κούραση και να συνεχίσουμε στους δύο θεσμούς που χάσαμε».

Πως κρίνεις το γεγονός ότι αποχωρούν ομάδες από το πρωτάθλημα;

«Σίγουρα είναι κάποιες καταστάσεις τις οποίες δεν θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει ως φυσιολογικές. Είναι κάπως περίεργα. Εμείς πρέπει να ήμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Το βλέπουμε εσωτερικά στην ομάδα, το διαχειριζόμαστε εκεί και θα πρέπει να ήμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγώνων που ακολουθούν».

Σχετικά άρθρα