Περέιρα: «Τα θέλουμε όλα»

Πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παικτών του και στο ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να προχωρήσει σε όλους τους στόχους του έχει ο Βίτορ Περέιρα.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στη NOVA για το ματς με τη Βέροια αλλά και το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί με τους σερί αγώνες σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη.
Η συνέντευξη του Πορτογάλου τεχνικού:
Κύριε Περέιρα, τον επόμενο μήνα ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει οκτώ αγώνες και στις τρεις διοργανώσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα επηρεάσουν την υλοποίηση των στόχων σας σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League. Αισθάνεστε πως η ομάδα σας είναι έτοιμη για να ανταποκριθεί σε αυτό το βεβαρημένο πρόγραμμα; «Αν είχαμε μόνο μία ομάδα για να αντιμετωπίσει αυτά τα παιχνίδια και στις τρεις διοργανώσεις, θα ήταν πραγματικά αδύνατο. Όμως, έχουμε την τύχη να έχουμε πολλούς παίκτες μέσα στην ομάδα μας και να μπορούμε έτσι να κάνουμε αλλαγές. Εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες το ίδιο και θα δώσει σε πολλούς από αυτούς ευκαιρίες, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα μέτωπα. Θα κάνουμε τις επιλογές μας, θα κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται. Και έτσι, παρόλο που το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ δύσκολο, θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε». Την ίδια ώρα, οι βασικοί σας αντίπαλοι στο δρόμο προς τον τίτλο, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός με τους οποίους θα παίξετε μέσα στο Φεβρουάριο δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις, είτε στο κύπελλο, είτε στην Ευρώπη. Είναι ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να επηρεάσει την κούρσα του τίτλου; «Πραγματικά, το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμάς. Πιστεύουμε σε όλους τους παίκτες μας. Έχουμε μία ομάδα με ποιότητα. Μία ομάδα η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλούς και διάφορους παίκτες. Οι φίλαθλοί μας θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν είναι δυνατό να παίζουμε με την ίδια ομάδα σε όλα τα παιχνίδια. Πρέπει να γίνονται αλλαγές. Από τη στιγμή που έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες μας, θα προσπαθούμε να παρουσιάζουμε πάντα την καλύτερη δυνατή ομάδα σε κάθε διοργάνωση. Και αυτό ίσως να είναι κάποιο πρόβλημα για εμάς. Γιατί ενώ οι αντίπαλοί μας θα είναι ξεκούραστοι και φρέσκοι, εμείς δε θα έχουμε την πολυτέλεια να ξεκουραζόμαστε και να διατηρούμε τις ίδιες δυνάμεις. Αν επιμείνουμε στους ίδιους παίκτες και στην ίδια ενδεκάδα, σίγουρα θα έχουμε πρόβλημα. Σίγουρα δε θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το υψηλό επίπεδο στην απόδοσή μας. Βέβαια όλα αυτά δε θα μπορέσουν να μας χρησιμεύσουν σαν δικαιολογίες γιατί εμείς ενδιαφερόμαστε και για τις τρεις διοργανώσεις. Και θα προσπαθήσουμε με όλα τα όπλα που έχουμε να προχωρήσουμε και στις τρεις». Την Κυριακή αντιμετωπίζετε εκτός έδρας τη Βέροια, η οποία στο γήπεδό της έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα από τον Παναιτωλικό, ενώ πέτυχε επτά νίκες και έφερε δύο ισοπαλίες. Τι εικόνα έχετε για τον αντίπαλό σας;
«Είναι μία ομάδα η οποία διαθέτει πολλούς ποιοτικούς και γρήγορους παίκτες στην επίθεση, όπως είναι ο Μπεν, ο Μπαργκάν και ο Καλτσάς. Είναι παίκτες οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στις αντεπιθέσεις με μακρινές μπαλιές. Θα εκμεταλλευτούν την ταχύτητα που έχουν. Είναι μία ομάδα η οποία όπως ξέρουμε έχει φέρει καλά αποτελέσματα. Εμείς, όμως, δε θα αλλάξουμε το στόχο μας. Ο στόχος μας είναι να είμαστε πάντα όλο και καλύτεροι, όλο και πιο οργανωμένοι. Το επίπεδο της απόδοσής μας θέλουμε να είναι όλο και πιο υψηλό. Και για αυτό θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.» Σε ότι αφορά στις μεταγραφικές υποθέσεις, ο Σαντάνα είναι η τελευταία σας προσθήκη; «Για να μιλήσουμε για έναν παίκτη θα πρέπει να είναι δικός μας παίκτης. Αλλά δεν ανήκει σε εμάς. Ανήκει στη Σάλκε. Επομένως να μην μιλήσουμε για εκείνον. Στην επόμενη συνέντευξη, αν είναι δικός μας θα τον σχολιάσουμε». Έχετε καταλήξει στις αλλαγές -έως τρεις- που θα κάνετε στη λίστα της UEFA για τους αγώνες του Europa League; Για παράδειγμα λογικά θα υπάρχουν δύο νέα πρόσωπα στην ομάδα, ο Σαντάνα και ο Χάρα, ενώ είναι ο Φορτούνης και ο Ντοσεβί που κάνουν πολύ καλές εμφανίσεις και δεν ήταν στη λίστα για τα παιχνίδια του Champions League. «Και επίσης έχουμε περισσότερο χρόνο για να αποφασίσουμε (γέλια). Θα πάρω λίγο ακόμη χρόνο για να το σκεφτώ. Είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση. Θα μου άρεσε να έχω όλους τους παίκτες στη λίστα, γιατί εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες μας και όλους τους χρειάζομαι. Όμως, είναι αδύνατον. Θα πρέπει να σκεφτώ πολύ σοβαρά το θέμα και όταν πάρω τις αποφάσεις μου θα σας τι ανακοινώσω». Και κάτι τελευταίο: πλην του Ολαϊτάν, θα περιμένουμε να παραχωρηθούν με τη μορφή δανεισμού και άλλοι ποδοσφαιριστές τα επόμενα 24ωρα; «Ο Ολαϊτάν είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και πολύ σημαντικός για την ομάδα μας. Έχουμε, όμως, αποφασίσει πως επειδή στη θέση που παίζει έχουμε πολλές λύσεις, είναι καλύτερα για εκείνον να βρίσκεται σε μία ομάδα στην οποία θα παίρνει χρόνο συμμετοχής σε πολλά παιχνίδια, παρά να είναι εδώ και να μην έχει πολύ χρόνο συμμετοχής. Αυτό θα κάνει καλό και στον παίκτη, αλλά και στην ομάδα μας για να τον έχουμε έτοιμο κάποια στιγμή που θα τον χρειαστούμε. Είναι μία απόφαση που έχουμε πάρει για τον Μάικλ. Και είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρουμε και για άλλους ποδοσφαιριστές. Θα καθίσουμε να σκεφτούμε, να αναλύσουμε τα δεδομένα και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι καλύτερο για την εξέλιξη διαφόρων ποδοσφαιριστών μας. Αν είναι καλύτερο να τους έχουμε εδώ και να τους δώσουμε λίγες πιθανότητες να αγωνιστούν. Ή αν είναι καλύτερο να δοθούν σε άλλες ομάδες για να έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται, να είναι σε φόρμα και σε καλή κατάσταση όταν θα τους χρειαστούμε. Είναι αποφάσεις οι οποίες δεν λαμβάνονται σε μία ημέρα. Αυτό αναλύουμε αυτή τη στιγμή. Και προσπαθούμε να το τελειώσουμε αυτό το θέμα».

Σχετικά άρθρα