«Λιοντάρια» εναντίον «Αετών» για ένα στέμμα

Το Στάμφορντ Μπριτζ αυτό το Σάββατο θα κεντρίσει τα βλέμματα όλου του φίλαθλου κόσμου. Η Τσέλσι προηγείται στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, με την Μάντσεστερ Σίτι να είναι η πιο επικίνδυνη αντίπαλος.  Είναι μία μάχη ανάμεσα σε δύο μηχανές που κερδίζουν. Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο έχουν κερδίσει σε όλα τα δέκα παιχνίδια εντός έδρας. Εκείνοι του Μανουέλ Πελεγκρίνι, παρά την ήττα από την Άρσεναλ, δείχνουν ικανοί να σταματήσουν αυτό το σερί. Πρόκειται να δούμε ένα ματς – θρίλερ. 
Αφού διέσυραν την Σουόνσι την προηγούμενη αγωνιστική, φαίνεται πως οι πρωτοπόροι βρίσκονται στην καλύτερη φόρμα την κατάλληλη στιγμή. Αλλά έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους μετά την ήττα από τη Μπράντφορντ στο Κύπελλο.
Η ομάδα του Μουρίνιο είναι στο κυνήγι ενός τίτλου, καθώς προκρίθηκαν στον τελικό του Λιγκ Καπ. Μια δεύτερη μεγάλη νίκη μέσα σε 4 ημέρες μπορεί να τους απομακρύνει από την Σίτι. 
Η νίκη στην παράταση κόντρα στη Λίβερπουλ ανέβασε την ψυχολογία στην Τσέλσι. Αμφίβολοι όμως είναι οι Φάμπρεγας, Φελίπε Λουίς και Ιβάνοβιτς λόγω τραυματισμού. Αλλα η μεγαλύτερη απώλεια είναι ο Ντιέγκο Κόστα που τιμωρήθηκε για βίαια συμπεριφορά. 
«Συνηθίζουμε να λέμε ότι αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι τριών βαθμών αλλά έξι. Μπορεί να γίνει ένα ματς κλειδί για τις ομάδες της κορυφής που κυνηγούν του πρωτάθλημα. Οπότε είναι ένα ματς με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε μια διαφορά οχτώ πόντων αλλά και να μειώσει στους δύο.» σημείωσε ο Ραμίρες. 
Η Σίτι κυνηγούσε από νωρίς στο πρωτάθλημα την Τσέλσι.  Κατάφεραν να τη φτάσουν την περίοδο των Χριστουγέννων, όμως έχασαν ξανά έδαφος. Μία ισοπαλία με την Έβερτον και μία εντός έδρας ήττα με την Άρσεναλ τους άφησαν 5 βαθμούς πίσω από τους Λονδρέζους. 
Όπως και οι αντίπαλοι ,έτσι και οι παίκτες του Πελεγκρίνι αποκλείστηκαν από το Κύπελλο και ψάχνουν απεγνωσμένα τη νίκη για να μείνουν στο στόχο τους. Αλλά λείπει η μηχανή που ακούει στο όνομα Γιάγια Τουρέ, που είναι στο Παναφρικανικό, μαζί με τον Βίλφριντ Μπονί. Η Σίτι δεν έχει νικήσει σε παιχνίδι που έλειπε ο Ιβοριανός. Ο Λάμπαρντ θα πάρει τη θέση του και θα παίξει κόντρα στο κοινό της πρώην ομάδας του.
«Ναι είναι ένα παιχνίδι με το οποίο μπορούμε να πλησιάσουμε την Τσέλσι και το ξέρουμε καλά. Οπότε είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Όχι μόνο αυτό αλλά και τα άλλα που έχουμε μπροστά μας. Όμως το επόμενο είναι πάντα σημαντικό. Ελπίζουμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.» τόνισε ο Φερνάντο. 
Όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Ίτιχαντ στις αρχές τις σεζόν αναδείχθηκαν ισόπαλες. Η κούρσα έχει προχωρήσει και η Τσέλσι μπορεί να πλησιάσει στο στέμα, οπότε η Σίτι θα πρέπει να σοβαρευτεί τώρα που κοντεύουν προς την καρώ σημαία.  

Σχετικά άρθρα