Ανίκητη η Σέρενα, έφτασε στο 19ο

Τον 19ο Grand Slam τίτλο της καριέρας της και 6ο στη Μελβούρνη, πανηγύρισε η ΑΝΙΚΗΤΗ Σερίνα Γουίλιαμς η οποία σε έναν σπουδαίο τελικό κατέβαλε την αξιόμαχη αντίσταση της Μαρία Σαράποβα με 2-0 σετ και συνέχισε το κυνήγι στη Στέφι Γκραφ και στα 22 Majors της Γερμανίδας (Open Era record). 

Ο απίστευτος Θρύλος της Σερίνα Γουίλιαμς στα courts, γιγαντώνεται….

Η 33χρονη Αμερικανίδα, πετυχαίνοντας την 16η συνεχόμενη νίκη της κόντρα στη Μαρία Σαράποβα, κατέκτησε τον 6ο τίτλο της στη Μελβούρνη και 19ο συνολικά Grand Slam τίτλο στην καριέρα της, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο και μια απ’τις σπουδαιότερες στην ιστορία του αθλήματος.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από μια συναρπαστική μάχη, ειδικά στο 2ο σετ, επιβλήθηκε με 6-3, 7-6(5) της σπουδαίας αντιπάλου της και ξεκίνησε ιδανικά τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Παρότι δεν πήγε με τις καλύτερες προοπτικές στον τελικό, έχοντας ταλαιπωρηθεί τις τελευταίες ημέρες από μια ίωση, η Γουίλιαμς έπαιξε το καλύτερό της τένις στον τελικό και κατάφερε να περιορίσει την αντεπίθεση που εξαπέλυσε η Μαρία Σαράποβα στο 2ο σετ, με τη Ρωσίδα να κάνει ένα εξαιρετικό σετ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει λυγίσει τη φοβερή αντίπαλό της.

Έχοντας σε απίστευτη ημέρα το τρομερό της σερβίς, η Σερίνα είχε τον έλεγχο των περισσότερων service games της και δέχθηκε μόλις ένα break κι αυτό στο εναρκτήριο σετ, όπου προηγήθηκε με διπλό break.

Η Αμερικανίδα, θέλοντας να έχει σύντομους πόντους, έπαιρνε νωρίς επιθετικές πρωτοβουλίες, κυριαρχόντας της Σαράποβα στο εναρκτήριο σετ στο οποίο πήρε προβάδισμα με 5-2 games.

Αν και η Σαράποβα αντέδρασε, παίρνοντας πίσω το ένα break (5-3), στη συνέχεια δεν μπόρεσε να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ, με την Γουίλιαμς να πετυχαίνει και νέο break κλείνοντας με 6-3 το πρώτο κομμάτι του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα μέσα του 1ου σετ η οροφή έκλεισε στη Rod Laver Arena, λόγω της βροχής.

Το 2ο σετ ήταν πολύ πιο αμφίρροπο και ανταγωνιστικό καθώς η Μαρία Σαράποβα ανέβασε αισθητά την απόδοσή της, έχοντας καλύτερο σερβίς και αποτελεσματικότητα στις επιθέσεις της.

Η 27χρονη Ρωσίδα, Νο2 του ταμπλό και πρωταθλήτρια της Μελβούρνης το 2008, έσωσε αρκετές ευκαιρίες της Γουίλιαμς στο ξεκίνημα του 2ου σετ και έμεινε όρθια στην ασφυκτική πίεση της Αμερικανίδας, την ώρα που σέρβιρε στο 4-5 για να παραμείνει στο ματς.

Μάλιστα, η Μάσα έσωσε και ένα Championships Point της αντιπάλου της σε εκείνο το game, με εκπληκτικό winner.

Οι δύο κορυφαίες τενίστριες, έλυσαν τις διαφορές τους στο tie break, εκεί όπου η Σαράποβα και πάλι έσωσε 2 Championships Points της Αμερικανίδας, όμως η Σερίνα εκμεταλλεύτηκε την 4η ευκαιρία της, στο σερβίς της, τελείωνοντας το ματς με τον 18ο άσο της στο ματς!

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην τελετή απονομής, με τις δύο τενίστριες να μιλούν με τα καλύτερα λόγια η μια για την άλλη.

“Συγχαρητήρια στη Σερίνα που έγραψε ιστορία σήμερα και έπαιξε το καλύτερό της τένις. Είναι τιμή να παίζω μαζί της. Έχω να την κερδίσω πολύ καιρό, όμως λατρεύω κάθε φορά που την αντιμετωπίζω γιατί είναι η καλύτερη και σαν τενίστρια θέλω να παίζω με τις καλύτερες” είπε η Σαράποβα.

Από την πλευρά της, η συγκινημένη Γουίλιαμς είπε: “Συγχαρητήρια Μαρία, έπαιξες θαυμάσια σήμερα. Πραγματικά με πίεσε πολύ σήμερα. Έπαιξε πολύ καλά και μας χάρισε έναν σπουδαίο τελικό. Νιώθω μεγάλη τιμή που έπαιξα μαζί σου στον τελικό”

Αυτός ήταν ο 65ος τίτλος καριέρας για τη Σερίνα Γουίλιαμς η οποία έγινε η γηραιότερη πρωταθλήτρια στη Μελβούρνη.

πηγή: tennis24.gr

Σχετικά άρθρα