«Άνεμος» νίκης για την Καλλονή

Η Καλλονή με «σύμμαχο» τον άνεμο πέτυχε ένα γκολ και πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Αστέρα, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League. Σκόρερ του νικητήριου τέρματος ο Τσαμπούρης με μακρινή εκτέλεση φάουλ στο 74ο λεπτό.

Ο δυνατός αέρας εντάσεως 6 μποφόρ που επικρατούσε στη Μυτιλήνη, δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να κάνουν όσα είχαν προσχεδιάσει στον αγωνιστικό χώρο, με το παιχνίδι να κρίνεται στη δύναμη.

Α’Ημίχρονο

Στο πρώτο μέρος ο Αστέρας είχε τον άνεμο με το μέρος του και κατάφερε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη δεν κατάφεραν ωστόσο να προκαλέσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, με τον Γιαννιώτα να επιχειρεί σε ορισμένες περιπτώσει με ατομικές ενέργειες να ξεμαρκαριστεί δοκιμάζοντας σουτ από όχι και τόσο πλεονεκτικές θέσεις.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Αρκάδες απώλεσε στο 27ο λεπτό ο Σκούρτης, ο οποίος από πολύ κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Χογκ .

Β’ Ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος η κατοχή πέρασε στην Καλλονή, οι παίκτες της οποίας θέλησαν να εκμεταλλευτούν τον άνεμο επιχειρώντας μακρινά σουτ.

Ο Τσαμπούρης στο 65′ δοκίμασε την τύχη από πολύ μακριά, όμως ο Κοσίτσκι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 74′ όμως η τύχη δεν χάλασε χατήρι στον Τσαμπούρη, ο οποίος με εκτέλεση φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, κρέμασε τον Κοσίτσκι και έκανε το 1-0 για την Καλλονή.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Γιαννιώτα στο 90ο λεπτό, η προβολή του οποίου στο δεύτερο δοκάρι, δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ανδρέα Παππά, βρήκε τους γηπεδούχους να παίρνουν μια πολύ σημαντική νίκη, την πρώτη στο πρωτάθλημα μετά τις 9 Νοεμβρίου (Πανιώνιος-Καλλονή 0-2).

Οι συνθέσεις:

Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης , Αντέτζο, Κεϊτά , Μίνγκας (61′ Γιορέντε), Μαρσέλο (61′ Καλτσάς), Πιπίνης , Τσαμπούρης, Λεοζίνιο (82′ Χωριανόπουλος), Μανούσος , Χουάνμα .

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Κοσίτσκι, Κιτόκο (84′ Ζησόπουλος), Λούι , Σανκαρέ , Γκοϊάν , Κουρμπέλης (77′ Μουκάμ), Μουνάφο , Ρόλε , Γιαννιώτας , Πάρα, Σκούρτης (69′ Ιγκλέσιας)

Σχετικά άρθρα