Στον ορίζοντα το +5 για Ολυμπιακό

Η χθεσινή εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναιτωλικό δημιούργησε νέα δεδομένα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, με τον Ολυμπιακό να έχει μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει.
Το σημερινό πρόγραμμα, εν αντιθέσει με ότι έχουμε συνηθίσει περιλαμβάνει τέσσερα παιχνίδια, μετά και τον μη ορισμό του αγώνα του ΟΦΗ. 
Στις 15:00 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο τον Πλατανιά, λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο. Οι πράσινοι θέλουν και αυτοί να εκμεταλλευτούν την ήττα του ΠΑΟΚ αλλά και του Αστέρα, ενώ οι Κρητικοί επιζητούν κάποιο βαθμό για να ξεφύγουν από την διακεκαυμένη ζώνη. 
Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αναμένεται στη Λιβαδειά στις 17:15, όπου ο μεταγραφικά ενισχυμένος Λεβαδειακός θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη που προέρχεται από τον θρίαμβο στο Κύπελλο και τον αποκλεισμό του κατόχου του τίτλου, ενώ την ίδια ώρα στο ντέρμπι της δυτικής Ελλάδας ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί στους «Ζωσιμάδες» την Κέρκυρα. 
Το πρόγραμμα κλείνει στην Βέροια στις 19:30. Ο Ολυμπιακός διάγει περίοδο αξιοπρόσεκτης σταθερότητας από την ημέρα που στον πάγκο του κάθισε ο Βίτορ Περέιρα, έχει αποκτήσει συμπαγέστατη αμυντική λειτουργία, όπως άλλωστε αποδεικνύει το παθητικό του ενός τέρματος στους τελευταίους πέντε αγώνες της, ενώ επιθετικά δημιουργεί πλέον πολλές ευκαιρίες και έχει σκοράρει 19 γκολ στα ίδια παιχνίδια.
Η «βασίλισσα του βορρά», από την πλευρά της, διάγει εξαιρετική περίοδο και είναι πολύ καλή μεσοεπιθετικά, αλλά το κίνητρο της πειραϊκής ομάδας είναι πολύ μεγάλο, καθώς αν ξεπεράσει επιτυχώς το «εμπόδιό» της αποκτά σεβαστή διαφορά από τον βασικό έως τώρα αντίπαλό του για τον τίτλο και θα μεταβεί την ερχόμενη αγωνιστική στην Τούμπα για το μεταξύ τους ντέρμπι με σημαντικό «μαξιλάρι» ασφαλείας. 
Το πρόγραμμα της Κυριακής: 
15:00 Παναθηναϊκός-Πλατανιάς
17:15 Λεβαδειακός-Ξάνθη
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα
19:30 Βέροια-Ολυμπιακός

Σχετικά άρθρα