Αυτό που δεν καταλαβαίνουν…

Ο Ολυμπιακός δεν είναι μια ομάδα δίχως ελαττώματα. Κάποιες φορές έχει αλαζονική συμπεριφορά στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες του θεωρούν ότι μπορούν με τη «φανέλα» να παίρνουν τις νίκες, κάποιες φορές δεν παίζει καλά, κάποιες άλλες κρατάει δυνάμεις ή εμφανίζει αδυναμίες σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού του. 
 
Ο Ολυμπιακός, όμως, είναι – κακά τα ψέματα – η πιο ποιοτική ομάδα στη χώρα. Έχει τους καλύτερους παίκτες κι όταν υποχρεώνεται από άλλους παράγοντες να βγάλει αποφασιστικά την ανωτερότητά του στα γήπεδα της Λίγκας, το κάνει. Κι όταν το κάνει είναι βέβαιο ότι θα νικήσει. 
 
Στις απώλειες του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός ήταν είτε κακός  είτε «κοιμήθηκε». Είχε τα θέματά του στην άμυνα αλλά και στην ανάπτυξη, είχε το μυαλό του και στην Ευρώπη, αλλά ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ δεν τον νίκησαν επειδή «βαρούσαν στο ψαχνό» ή έκαναν φασαρία πριν από τα ματς. Κι ο ΠΑΣ πήρε ισοπαλία στο Φάληρο παίζοντας μόνο μπάλα. 
 
Το τελευταίο διάστημα που ο Ολυμπιακός πιέστηκε και βαθμολογικά, έχει τύχει να «τσιτώνεται» περισσότερο από τις συμπεριφορές των αντίπαλών του. Στο ματς με τον ΟΦΗ συνέβη. Στη Βέροια την Κυριακή συνέβη. Και τα αποτελέσματα ήταν φυσιολογικά. Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν δύναμη, δεν «αποκοιμήθηκαν» από μια λάου λάου αντιμετώπιση, δεν παρασύρθηκαν και οι φωνές της εξέδρας με τα μαρκαρίσματα των αντίπαλων επέδρασαν θετικά στον τρόπο που εκείνοι πήραν τα ηνία του ματς και τελικά τα τρίποντα. 
 
Με την αποβολή του Μπαλάφα από το 12′, ο Ολυμπιακός θεωρητικά ευνοήθηκε αλλά είδατε ότι πήγε να «την πατήσει». Για μεγάλο διάστημα πίστεψε ότι καθάρισε επειδή ο παίκτης της Βέροιας είπε μαλάκα τον διαιτητή, αλλά «μαλάκας» πήγε να πιαστεί ο ίδιος ο Ολυμπιακός που έδειξε σίγουρος ότι θα κέρδιζε επειδή είχε παίκτη παραπάνω. Βάλτε τον άνεμο, το κακό τερέν, την καλή οργάνωση του Γκρανέρο και η ζημιά θα μπορούσε να είχε γίνει εύκολα αν ο Μπατιόν ήταν τυχερός στο δοκάρι ή η Ντουμίτρου έκανε πάσα στον Καλτσά που ήταν στο άδειο τέρμα κι όχι σουτ πάνω στον Μέγιερι. 
 
Τα σκληρά φάουλ των αντίπαλων, οι ανοησίες με τη ματαίωση αγώνων παιδικών ομάδων επειδή μετέχει ο Ολυμπιακός, οι μολότοφ στο πούλμαν, η παρουσία παραγόντων και οπαδών του ΠΑΟΚ στην εξέδρα, δεν του κάνουν ζημιά του Ολυμπιακού. Στους άλλους κάνουν, μόνο που δεν το καταλαβαίνουν. Τον Ολυμπιακό με το μυαλό αλλού μπορούν να τον σταματήσουν. Τον Ολυμπιακό που θα τον «πειράξουν», θα τον δουν να συσπειρώνεται, να δυναμώνει, να αντιδρά. Και φυσικά επειδή είναι και καλύτερος απ’ όλους, δεν μπορούν να τον νικήσουν. Και κάπως έτσι, το -5 θα γίνεται πολύ σύντομα +5. Και στο τέλος το πρωτάθλημα θα είναι ξανά κόκκινο κι όχι επειδή αποβλήθηκε ο Μπαλάφας…

Σχετικά άρθρα