Άντεξε και με εννιά στη Ριζούπολη

Η ΑΕΚ παρότι βρέθηκε να παίζει με παίκτη λιγότερο από το 23’, λόγω της αποβολής του Πλατέλλα και πίσω στο σκορ από το 29’ όταν ο Κοτσώνης νίκησε με κεφαλιά τον Ανέστη, ισοφάρισε τον Απόλλωνα στο 81’ με πέναλτι του Μάνταλου, το οποίο αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους. Με εννιά “τελείωσε” το παιχνίδι η “Ένωση” λόγω της αποβολής του Μάνταλου στο 87’. Δοκάρι είχε ο Μπρέσεβιτς με ανάποδο ψαλίδι στο 86’

Η μάχη των πάγκων
Ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέταξε την “ελαφρά ταξιαρχία” με 4-3-3, βάζοντας μπροστά από τον Ηρακλή τους Λαγό και Καραδέμητρο μς εσωτερικούς μέσους, τους Φαρινόλα και Βάντερσον στα άκρα και τον Ανγκούλο στην κορυφή. Ο Τραϊανός Δέλλας “κατέβασε” την ΑΕΚ με τη γνωστή συνταγή του 4-2-3-1 και την ίδια ενδεκάδα που την προηγούμενη Πέμπτη, είχε αποκλείσει την Κέρκυρα . Ωστόσο τα πλάνα του ανατράπηκαν πολύ γρήγορα καθώς ο Πλατέλλας μόλις στο 23’ πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Α’ ημίχρονο
Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά στο παιχνίδι, σκόραρε δύο φορές, ωστόσο σωστά είδε να μην μετράει κανένα εξ αυτών των γκολ, καθώς σε αμφότερες τις φάσεις οι “κιτρινόμαυροι” που έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα (ο Μάνταλος την πρώτη φορά και ο Αραβίδης τη δεύτερη), ήταν εκτεθειμένοι.

Σα να μην έφτανε αυτό, στα μισά του πρώτου μέρους ο Πλατέλλας που είχε ήδη κίτρινη κάρτα για μία αψιμαχία, έκανε ένα ανόητο τάκλιν στο κέντρο , είδε για δεύτερη φορά την κάρτα του Φωτιάδη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Οι γηπεδούχοι που δεν είχαν δείξει κάτι ιδιαίτερο μέχρι εκείνο το σημείο αναθάρρησαν, πίεσαν την ΑΕΚ εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή και κατόρθωσαν να βάλουν την “Ένωση” στα καρέ της. Έτσι σε ένα τρίλεπτο πίεσης, άγγιξαν αρχικά δύο φορές το γκολ και ευτύχισαν να το σημειώσουν στο 29’ με τον Κοτσώνη, ο οποίος από κοντινή απόσταση “εκτέλεσε” τον Ανέστη.

Οι “κιτρινόμαυροι” θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στα… χασομέρια του πρώτου μέρους, αλλά στο σουτ του Τζανετόπουλου, ο Κοτσώνης απομάκρυνε τη μπάλα που είχε πάρει πορεία προς τα δίχτυα…

Β’ ημίχρονο
Η ΑΕΚ ούσα με την πλάτη στον τοίχο επιδίωξε παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα να πιέσει τον Απόλλωνα και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους. Όμως άφηνε κενά στα μετόπισθεν και σε μία κόντρα στο 50’ λίγο έλειψε ο Ανγκούλο να “τελειώσει” το ματς. Το ευτύχημα για τους “κιτρινόμαυρους” ήταν πως ο Ανέστης φώναξε “παρών” και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πανηγυρίσουν για δεύτερη φορά κρατώντας την ΑΕΚ μέσα στο παιχνίδι.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Δέλλας έριξε στη μάχη και τον Μπρέσεβιτς στη θέση του Τζανετόπουλου, γύρισε τον Γιόχανσον ως παρτενέρ του Λαμπρόπουλου και έδωσε εντολή στην ομάδα του να παίξεις 4-2-3. Η… έμπνευσή του όμως δεν είχε σωστή εφαρμογή στον αγωνιστικό χώρο και η ΑΕΚ πελαγοδρομούσε.

Οι γηπεδούχοι που σε κάθε ευκαιρία βρίσκονταν στο έδαφος για να κερδίσουν χρόνο και βαρούσαν στο ψαχνό (είναι χαρακτηριστικό πως είδαν 9 κίτρινες!), αναζητούσαν μία κόντρα για να τελειώσουν το παιχνίδι. Όμως η ΑΕΚ δεν έδωσε άλλα δικαιώματα. Κατάφερε μάλιστα να φέρει το ματς στα ίσα, χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Μάνταλου το οποίο κέρδισε ο Αραβίδης από το Χατζηζήση.

Η “Ένωση” θα μπορούσε να φύγει ακόμα και νικήτρια, όμως η μπάλα δεν της έκανε το χατήρι στο 86’ όταν από το ανάποδο ψαλίδι του Μπρέσεβιτς η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του δοκαριού…

Tip of the day: Σε ένα ματς που θύμισε έντονα τα παιχνίδια της… δεκαετίας του ‘80, με… μπουνιές κλωτσιές και πολλά νεύρα, η ΑΕΚ έστω και με εννιά παίκτες κατάφερε να διατηρήσει το αήττητό της σε όλες τις φετινές διοργανώσεις.

Σχετικά άρθρα