Αστυνομία παρίσταται, δεν επεμβαίνει (video)

Τα επεισόδια που έγιναν χθες μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και την ΑΕΚ αποτελούν προφανώς το πρώτο δείγμα για τη στάση που θα τηρούν οι άνδρες των ΜΑΤ από εδώ και στο εξής.
Στάση, η οποία υπαγορεύεται προφανώς από τις εντολές των αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ενεργεί με βάση τις απαιτήσεις της νέας κυβέρνησης.
Αυτό που είδαν όσοι έμειναν στο γήπεδο λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα στο γήπεδο της Ριζούπολης δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την εικόνα που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτωσεις.
Παρά το γεγονός ότι περίπου δεκαπέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, οπαδοί της ΑΕΚ άρχισαν να μετακινούνται από το πέταλο, στο οποίο βρίσκονταν οι φανατικοί με προορισμό τις Θύρες στις οποίες βρίσκονταν οι φίλοι του Απόλλωνα, ουδείς βρέθηκε στο δρόμο τους για να τους εμποδίσει.
Στο γήπεδο βρίσκονταν ελάχιστοι αστυνομικοί, ενώ μια δοιμιρία των ΜΑΤ βρισκόταν έξω από αυτό.
Όταν με τη λήξη άρχισαν τα επεισόδια, οι αστυνομικοί βρίσκονταν στην φυσσούνα του γηπέδου χωρίς να κάνουν το παραμικρό και μόνο οι security της γηπεδούχου ομάδας προσπαθούσαν να κάνουν κάτι.
Λίγο αργότερα, στο γήπεδο εμφανίστηκε η διμοιρία των ΜΑΤ χωρίς όμως να μπει στον αγωνιστικό χώρο όπου δρούσαν ανενόχλητοι όσοι είχαν εισβάλλει νωρίτερα. Παράμεινε πίσω από το χαμηλό κιγκλίδωμα που χωρίζει την εξέδρα από τον αγωνιστικό χώρο.
Ουσιαστικά δεν αντέδρασαν ούτε όταν δέχθηκαν επίθεση από τους χούλιγκαν και μάλιστα από απόσταση μισού μέτρου. Τα επεισόδια έληξαν όταν οι συγκεκριμένοι χούλιγκαν αποφάσισαν να αποχωρήσουν και όχι γιατί κάποιος τους κυνήγησε.
Την ίδια ώρα απλοί αστυνομικοί παρακολουθούσαν τι συμβαίνει και έλεγαν ότι επέμβαση θα γίνει μόνο στην περίπτωση που χτυπηθεί αστυνομικός.
Δείτε την αντίδραση της αστυνομίας στο video του a-sports.gr:

Σχετικά άρθρα