Σαλάτα με κόκκινο λάχανο,καρότο,ξηρούς καρπούς και βινεγκρέτ αρωματισμένου μελιού

<h3><span class="IngredientsStarLeft">ΥΛΙΚΑ</span></h3>
<ul id="IngredientsList">
<li class="IngredientsText">1/2 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο</li>
<li class="IngredientsText">1 καρότο μεγάλο, τριμμένο</li>
<li class="IngredientsText">100 γρ. cranberries αποξηραμένα</li>
<li class="IngredientsText">4 κ.σ. αμύγδαλα καβουρδισμένα</li>
<li class="IngredientsText">Αλάτι 3/4 κ.γ.</li>
<li class="IngredientsText">1/4 κ.σ. κύμινο</li>
<li class="IngredientsText">1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν</li>
<li class="IngredientsText">1/4 κ.σ. μέλι</li>
<li class="IngredientsText">45 ml φρέσκο χυμό λεμόνι</li>
<li class="IngredientsText">80 ml. ελαιόλαδο</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για τη βινεγκρέτ:</strong></p>
<p style="text-align: justify;">Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού, το μέλι, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν και 3/4 κ.γ. αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.</p>
<p style="text-align: justify;">Σε ένα μεγάλο μπόλ σερβιρίσματος ανακατεύουμε το λάχανο με το καρότο και τους ξηρούς καρπούς. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί για 10 λεπτά μέχρι να αναμιχθούν τα αρώματα.</p>

Σχετικά άρθρα