Σα Πίντο: «Αν είχαμε πέντε λεπτά ακόμη…»

 
 Η συνέντευξη Τύπου του Ρικάρντο Σα Πίντο είχε αρκετή πίεση προς τον Πορτογάλο τεχνικό να εξηγήσει γιατί άργησε να ενισχύσει επιθετικά τον Ατρόμητο, με τον προπονητή της ομάδας του Περιστερίου να δηλώνει ότι το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ότι υπήρχε συγκεκριμένη στρατηγική αντιμετώπισης του Ολυμπιακού. Για τον τίτλο είπε ότι μπορεί να τελειώσει αν δεν χάσει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, ενώ αστειεύτηκε λέγοντας ότι αφού δεν μπορεί ο ίδιος να πάρει το πρωτάθλημα ας το πάρει ένας συμπατριώτης του!
 
Οι δηλώσεις του Σα Πίντο:
 
«Εχω μεγάλη ομάδα με επαγφελματίες που έδωσαν και την ψυχή τους για να κερδίσουμε τον μεγάλο αντίπαλό μας. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αν είχε πέντε λεπτα πιστεύω θα ισοφαρίζαμε. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου». 
 
Μήπως αδικήσατε την ομάδα σας αργώντας να βάλετε τον Μαρσελίνιο και τον Ναπολεόνι; 
 
«Να αλλάξουμε θέσεις; (γέλια…) Είχαμε μια στρατηγική και την ακολουθήσαμε. Εμμένω σε αυτή. Για πολύ λίγο δεν έκατσε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Σίγουρα κάναμε λάθη, έγιναν και κάποια φάουλ σε βάρος μας που δεν δόθηκαν, όμως παίξασμε καλά».
 
– Ήταν καθυστερημένη η αντίδραση της ομάδας σας επιθετικά; 
 
«Η αλλαγή ήταν να γίνει πριν από το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μαρσελίνιο άργησε να μπει γιατί δεν τον άφηνε ο διαιτητής παρότι υπήρχαν διακοπές. Ρισκάραμε απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο με πολλές επιλογές. Είχαμε αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο που μας άλλαξε τα δεδομένα». 
 
– Μέχρι το 80 οι τελικές προσπάθειες ήταν 10-0. Πώς στέκει ότι η στρατηγική ήταν πετυχημένη; 
 
«Εγώ είδα κάποιες ευκαιρίες του Ολυμπιακού από στημένες φάσεις, εγώ αυτά είδα». 
 
-Ποιά ήταν τελικά η στρατηγική που για λίγο δε βγήκε; 
 
«Ξέραμε ότι είναι διαφορετική η τακτική του Ολυμπιακού σε σχέση με αυτή του Μίτσελ. Παίζουν πολύ με τον Ντομίνγκες που αλλάζει πλευρές και ότι θα μας έβγαζαν έξω για να ρβουν χώρους. Θέλαμε να βρίσκουμε τον Παπάζογλου, αλλά δεν μπορέσαμε. Αλλάξαμε πολύ τα συστήματα. Επιμένω ότι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Υποχωρήσαμε, πιέσαμε κάποιες στιγμές κι εμείς». 
 
Κρίθηκε ο τίτλος πιστεύετε:
 
«Οσο υπάρχουν παιχνίδια μπορεί κάτι να αλλάξει. Σήμερα ο Ολυμπιακός άνοιξε την ψαλίδα. Στο επόμενο παιχνίδι θα κριθεί ο τίτλος, αν νικήσει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα».
 
Για Περέιρα και Χάρα
 
«Ο Βίτορ είναι επαγγελματίας και πρωταθλητής με την Πόρτο. Τα πάει μια χαρά στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρότι είναι σε φάση προσαρμογής. Από τη στιγμή που δεν μπορώ να κερδίσω εγώ το πρωτάθλημα, ας το πάρει ένας συμπατριώτης μου! Τον Χαρα δεν τον ξέρω πολύ, είναι κινητικός, δουλεύει με την μπάλα, προσπαθεί να προσαρμοστεί στο σύστημα του Περέιρα. Είναι ένας καλός και επικίνδυνος παίκτης». 

Σχετικά άρθρα