Κοντονής: «Θέλουμε να εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Την ικανοποίησή του για τις μέχρι τώρα συζητήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ εξέφρασε ο Σταύρος Κοντονής. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού εμφανίστηκε σίγουρος πως θα υπάρξει καλή συνεργασία μεταξύ όλων των πλευρών ενώ προανήγγειλε τη συνάντησή του και με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Ευάγγελο Ασλανίδη.

«Σήμερα είχα τη χαρά να συναντηθώ με εκπροσώπους των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού . Την επόμενη εβδομάδα και με τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΑΕΚ και έτσι κλείνει ο πρώτος κύκλος με τις συναντήσεις των ΠΑΕ. Θέλω να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από τις συζητήσεις που κάναμε. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου . Η πρόταση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε μαζί για να επιλύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα. Και πιστεύω πως αυτό θα πιάσει και χώρα και τόπο. Μπορώ να σας πω πως θα προχωρήσουμε και εμείς από μέρους μας να πράξουμε αυτό που αισθανόμαστε και είναι ευθύνη μας έναντι λαό που μας έδωσε την εντολή. Θέλουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να εξυγιανθεί και να παραδοθεί πεντακάθαρο. Υπάρχουν σκιές που θα αντιμετωπίσουμε. Βλέπω ότι θα προχωρήσουμε όλοι μαζί και θα έχουμε καλή συνεργασία».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι: «Το θέμα ήταν να τελειώσουμε τον πρώτο κύκλο των επαφών και να δούμε που συμφωνούμε. Αυτό που προέχει είναι ότι αυτά που δηλώνουν οι ΠΑΕ στην κυβέρνηση είναι τα υλοποιήσει από τη μεριά της. Το να συμφωνούμε τώρα και να διαφωνούμε την κρίσιμη ώρα, θα ήταν πρόβλημα».

Για το αν προτίθεται ο ίδιος να «πατήσει» στο “Νόμο Ανδριανού”: «Δεν είπε κανείς πως θα πατήσουμε εκεί, αλλά δεν θα γκρεμίσουμε αν υπάρχει κάτι καλό εκεί. Το σχέδιο νόμου που θα καταθέσει το Υπουργείο μας, θα είναι δικό μας. Υπάρχει το θέμα της βίας, θέματα διαφάνειας, διαφθορά. Όλα αυτά συνδέονται και το ένα τροφοδοτεί το άλλο. Γι’ αυτό μιλάμε για αθλητικό νόμο που θα τα λύσει όλα αυτά».

Για το γήπεδο της Λεωφόρου: «Όπως ξέρετε υπάρχει μία δικαστική διερεύνηση. Το θέμα αυτό θα το λύσει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπάρχει η διάκριση των εξουσιών. Η κυβέρνηση δεν θα επέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, καθώς της έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Σχετικά άρθρα