«Κλειδί οι 32 πόντοι του δεύτερου δεκάλεπτου»

Οι 32 πόντοι που πέτυχε ο Ολυμπιακός στην δεύτερη περίοδο ήταν «κλειδί» για την αποψινή νίκη του επί της ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

«Πρόκειται για σημαντική νίκη για εμάς, γιατί σημειώθηκε επί ενός ισχυρού αντιπάλου, εκ των φαβορί για να κατακτήσει το φετινό τίτλο», ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή των «ερυθρόλευκων», ο οποίος στην συνέχεια τόνισε: «Έγινε υψηλού επιπέδου ματς, που απόλαυσε και ο κόσμος , είχε μεγάλη μαχητικότητα, αρκετή τακτική και θεωρώ ότι δικαιούμασταν απόλυτα τη νίκη, γιατί στο μεγαλύτερο μέρος του είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ξεκινήσαμε νευρικά και βιαστικά, και στην άμυνα και στην επίθεση , κι αυτό μας στοίχισε εύκολους πόντους. Μετά, όμως, ηρεμήσαμε, αρχίσαμε να δουλεύουμε καλύτερα και σίγουρα οι 32 πόντοι που βάλαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν «κλειδί» για την έκβαση του αγώνα. Σε γενικές γραμμές πήγε το ματς εκεί που θέλαμε, στην άμυνά μας δηλαδή. Κρατήσαμε μια φύση επιθετική ομάδα στους 76 πόντους, δικαιούμασταν απόλυτα τη νίκη».

«Αφιερώνουμε τη νίκη στους προέδρους μας και τον κόσμο μας», επισήμανε ο Σφαιρόπουλος και εξήγησε: «Στους προέδρους γιατί είναι πάντα κοντά στην ομάδα και κάνουν ό,τι μπορούν για αυτήν και στους φιλάθλους, γιατί γέμισαν το γήπεδο και τους θέλουμε πάντα αρωγό στην προσπάθειά μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί κάτι, έχουμε συνέχεια, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να παραμείνουμε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι».

«Ήταν πολύ καλό ότι είχαμε διακοπή στο πρωτάθλημα, και είχαμε χρόνο να δουλέψουμε σε λεπτομέρειες αμυντικά και επιθετικά», σχολίασε ο κόουτς του Ολυμπιακού σε ερώτηση τι άλλαξε σε σχέση με την ήττα από την Αναντολού Έφες της περασμένης εβδομάδας και σημείωσε: «Είδαμε τα λάθη μας, καταλάβαμε τι έπρεπε να είχαμε κάνει. Η βελτίωση ήταν εμφανής και αμυντικά και επιθετικά».

Σε ερώτηση τι δεν του άρεσε από την αποψινή εμφάνιση των «ερυθρόλευκων», ο Σφαιρόπουλος απάντησε: «Σίγουρα ότι στην αρχή ήμασταν αγχωμένοι και νευρικοί, και βιαζόμασταν να τελειώσουμε κάποιες φάσεις, κάτι που μας κόστισε πόντους και στην άμυνα και στην επίθεση. Η ικανότητα των παικτών άλλαξε αυτή την κατάσταση στην συνέχεια».

Σχετικά με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, που δεν χρησιμοποιήθηκε μετά την πρώτη περίοδο, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» είπε: «Ο Πέτγουεϊ στην διάρκεια της πρώτης περιόδου ζήτησε αλλαγή, στο ημίχρονο έκανε ένεση, αλλά μας είπε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Από αύριο θα δούμε την κατάσταση του».

Σχετικά άρθρα