Μοιρασιά σε γκραν γκινιόλ (1-1)

Βέροια και Ατρόμητος έμειναν τελικά ξανά μακριά από τη νίκη (1-1), με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 89 με τον Μπρίτο το γκολ του Ντουμίτρου από το 27 και τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις για να πάρουν τη νίκη, ειδικά με την Βέροια στην τελευταία φάση του αγώνα και τον Γκορμπούνοφ να διορθώνει το λάθος που είχε κάνει στο γκολ των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και προς το τέλος έγινε ρωσική ρουλέτα με τις δύο ομάδες να παίζουν ανεξέλεγκτα, αλλά κερδισμένο τελικά τον Ατρόμητο που απέφυγε την ήττα από τη Βέροια που είχε περισσότερες φάσεις στο ματς.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν τη μοναδική τελική προσπάθειά τους προς την εστία και πήραν το προβάδισμα με τον Ntουμίτρου. Ο Ιταλός επιθετικός σκόραρε από κοντά μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά και λάθος εκτίμηση του Γκορμπούνοφ στην έξοδο.

Ο Ατρόμητος είχε την κατοχή μπάλας περισσότερη ώρα αλλά δεν είχε σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, παρά το πολύ επιθετικό σχήμα που επέλεξε ο Γιώργος Κορακάκης με τους Ούμπιντες, Μαρσελίνιο, Ναπολεόνι και Καραμάνο.

Εικόνα που συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Ατρόμητο να πιέζει και την Βέροια να αμύνεται αποτελεσματικά και να είναι πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της, χάνοντας ευκαιρίες κυρίως με τον Κάμπορα για να διευρύνει το προβάδισμά της.

Στο 89 όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μπρίτο έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία συνεργασία Ναπολεόνι, Καραμάνου και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Τζινάρ.

Στις καθυστερήσεις ο Ατρόμητος πήγε να κάνει την ανατροπή αλλά ο Καράσκο αστόχησε εξ επαφής σε κεφαλιάς, ενώ η Βέροια είχε την τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις όταν ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Βεργώνη και ο Καλτσάς αστόχησε από κοντά.

Γενικά ήταν ένα παιχνίδι με πολύ θέαμα , 11 τελικές προσπάθειες για κάθε ομάδα και τελικά δίκαιη κατάληξη.

Προσεκτική και δίχως λάθη η διαιτησία του Βοσκάκη

Κίτρινες είδαν οι Μαραγκός, Καλτσάς, Βάσκες – Αγκουαζί, Δημούτσος , Κατσουράνης

ΒΕΡΟΙΑ: Τζινάρ, Όστοϊτς, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Μαραγκός, Βάσκες (66 Τάτος), Μπατιόν, Ντουμίτρου (74 Μπεν), Καμπαγέρο (75 Βεργώνης), Καλτσάς, Κάμπορα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Κούρος , Αγκουαζί (54 Δημούτσος), Φυτανίδης , Καραμάνος , Ναπολεόνι, Πίτου Γκαρσία (77 Καράσκο), Ούμπιδες , Κιβρακίδης , Μαρσελίνιο (54 Μπρίτο)

Σχετικά άρθρα