Χάβος: «Καλύτεροι με δέκα παίκτες»

Συνήθως μια κόκκινη κάρτα δυσχεραίνει το έργο μιας ομάδας ωστόσο για τον Παναιτωλικό λειτούργησε ανάποδα, όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής των Αγρινιωτών Μάκης Χάβος, ο οποίος τόνισε ότι πλέον υπολογίζουν την ομάδα του.

«Ξέραμε εκ των προτέρων γνωρίζοντας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και ιδίως μέσα στη Λεωφόρο που βγάζει αυτοματισμούς και προσπαθεί και στα 18-20 μέτρα να βγάλει παίκτες στην αντίπαλη άμυνα και οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Αναστασίου για την πολύ καλή δουλειά που κάνει. Τα πήγαμε πολύ καλά στο αμυντικό μας κομμάτι στο πρώτο μέρος, δεν κινδυνεύσαμε εκτός από μια μεγάλη ευκαιρία αλλά δεν ήμασταν απειλητικοί καθώς ήμασταν νευρικοί όταν παίρναμε την μπάλα στα πόδια μας. Πηγαίνοντας με το 0-0 στο ημίχρονο ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός θα πιέσει και άλλο. Δόθηκε μια εύκολη κόκκινη κάρτα και μετά προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός και εν συνεχεία οι παίκτες μου προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να επιτεθούν. Ήταν σημαντικό για εμάς που στο διάστημα που μείναμε με 10 παίκτες γύρισαν την μπάλα στον τερματοφύλακα τους και κράτησαν την μπάλα στο κόρνερ. Πράγμα που δείχνει το σεβασμό και τη δυναμική που έχει αποκτήσει ο Παναιτωλικός».

Όπως είπατε και εσείς και για μένα ήταν εύκολη η κόκκινη κάρτα; Θεωρείτε ότι επηρέασε την εικόνα του αγώνα;

«Φάγαμε το γκολ και είναι λογικό για τον αντίπαλο να πάρει κάποια μέτρα και ψυχολογία. Με 10 παίκτες θεωρώ ότι η ομάδα μου στάθηκε πιο καλά από ότι με έντεκα. Ήμασταν καλοί δεν κάναμε βέβαια φάσεις και ευκαιρίες. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τα παιδιά».

Η πεντάδα είναι στόχος η κρατάτε χαμηλά τους στόχους;

«Ούτε εγώ θέλω να το βάζω στο μυαλό μου, κοιτάμε βήμα-βήμα. Ο στόχος από την αρχή ήταν μια εύκολη παραμονή και να τερματίσουμε μια θέση ψηλότερα. Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να στοχεύει πιο ψηλά μετά τις εμφανίσεις της. Είναι επικίνδυνα πράγματα όμως αυτά και πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα».

Το σχέδιο σας ήταν να χτυπήσετε μετά το 60′ τον Παναθηναϊκό σε μια κόντρα;

«Το σχέδιο ήταν επειδή ο Παναθηναϊκός έχει περίεργο σχηματισμό και αν δεν το προσέξεις μπορείς να εκτεθείς ανεπανόρθωτα με μια υπεράριθμα στο κέντρο καθώς ο Ζέκα είναι δεξί χαφ αλλά παίζει παντού παίξαμε και εμείς χωρίς κλασικό αριστερό εξτρέμ όπως ο Καπέλ δίνοντας χώρο στον δεξιό μπακ. Θέλαμε να πιέσουμε την μπάλα στον άξονα και περίμενα μετά το 60′ με τις αλλαγές να βοηθήσουν τα παιδιά και να φρεσκάρω την ομάδα και να χτυπήσουμε στην κόντρα. Στην Τούμπα είχαμε την κατοχή της μπάλας ο Παναθηναϊκός δεν μας το επέτρεψε στο τρανζίσιον ήμασταν νευρικοί».

Φέτος έχετε χάσει τρεις φορές από τον Παναθηναϊκό γιατί συνέβη αυτό;

«Ο Παναθηναϊκός για μένα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και έχει τρομερή ποιότητα παικτών. Έχει πολλές λύσεις και είναι και δουλειά του προπονητή. Είναι μια ομάδα άξια συγχαρητηρίων. Από όλα τα παιχνίδια το πιο δύσκολο ήταν το σημερινό γιατί είχε απέναντι του έναν Παναιτωλικό σοβαρό».

Για την παρουσία του Στεφανάκου;

«Ο Στεφανάκος από την παρουσία του στην Β’ Εθνική πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής με εμένα προπονητή. Πέρυσι θέλαμε να πάρουμε έναν ακόμα γκολκίπερ όπως ο Μπρακάλι με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Κάθε μέρα βελτιώνεται, σίγουρα θετικό ότι αντεπεξήλθε στη φάση που έπρεπε να δείξει ετοιμότητα έδειξε. Είναι μεγάλο κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Παναιτωλικό η σωστή διαχείριση του».

Σχετικά άρθρα