MVP ο Γιοβάνοβιτς

Ο Σέρβος διαγώνιος του Α.Ο.Κηφισιάς Ζόραν Γιοβάνοβιτς αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ. Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που αναδεικνύεται MVP στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ είναι η πρώτη φορά φέτος που παίκτης του Α.Ο.Κηφσιάς κατακτά τίτλο MVP.

Ο 31χρονος διαγώνιος (γεννημένος 20 Μαΐου 1984, ύψος 2.03) στη νίκη με 3-1 επί του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου πήρε 28 πόντους (25/38 τελειωμένες επιθέσεις). Επίσης είχε 3 πόντους από μπλοκ. Ο Ζόραν Γιοβάνοβιτς αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα για τρίτη σεζόν. Έχει αναδειχτεί άλλη μία φορά MVP. Ήταν τη σεζόν 2012-13 όταν αγωνίζονταν στον Παμβοχαϊκό και κατά σύμπτωση είχε αναδειχτεί MVP στον αγώνα της ομάδας του Βραχατίου κόντρα στη σημερινή ομάδα του (τον Α.Ο.Κηφισιάς). Τότε ο Παμβοχαϊκός είχε νικήσει 3-1 σετ

Στη σύζυγο του Μιριάνα και στους συμπαίκτες του αφιέρωσε ο Γιοβάνοβιτς τον τίτλο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτόν τον τίτλο. Τον αφιερώνω στην σύζυγο μου Μιριάνα, στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές μου. Η καλή εμφάνιση που κάναμε με τον Φοίνικα και η νίκη είναι δουλειά όλης της ομάδας. Δεν είναι υπόθεση ενός παίκτη».

Για τον αυριανό αγώνα Κυπέλλου με τα Χανιά στην Κρήτη είπε: «Μόλις είδαμε βίντεο όπου ο προπονητής μας ανέλυσε το παιχνίδι του αντιπάλου μας. Τα Χανιά είναι στην Α2 αλλά έχει πολύ καλή ομάδα για την κατηγορία που παίζει. Προσέχουμε κάθε αντίπαλο. Στόχος μας είναι να πάμε στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου. Πέρυσι φτάσαμε μέχρι τον τελικό και θα είναι μεγάλη επιτυχία αν επαναλάβουμε την ίδια πορεία».

Για το πρωτάθλημα ο MVP της 15ης αγωνιστικής είπε: «Έχουμε δύσκολο αγώνα στη Λαμία το Σάββατο. Πρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο μέχρι το τέλος καθώς και στο πρωτάθλημα ο μεγάλος στόχος θα είναι να μπούμε μέσα στην πρώτη 4αδα».

Σε ερώτηση εάν σκέφτεται να μείνει στην Κηφισιά και την επόμενη σεζόν, γέλασε και είπε: «Μακάρι, θα το ήθελα πολύ γιατί η Κηφισιά λειτουργεί πολύ καλά. Είναι οικογενειακό το περιβάλλον, η διοίκηση είναι κοντά στην ομάδα και οι παίκτες αισθάνονται σιγουριά. Περνάω πολύ καλά στην Κηφισιά. Το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο κι εγώ ευχαριστιέμαι κάθε παιχνίδι».

Σχετικά άρθρα