«Μεγάλος αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα»

Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον δήλωσε ότι θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής (13/2, 9.45 μ.μ., ΝΕΡΙΤ) ως αδέλφια τους πρώην συμπαίκτες του, στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά τόνισε ότι όταν αρχίσει ο αγώνας στόχος του θα είναι η νίκη του Παναθηναϊκού, που θέλει να προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.
Ο Αμερικανός γκαρντ των «πρασίνων» επισήμανε σε συνέντευξη του στην σερβική ιστοσελίδα novosti.rs ότι δεν νομίζει ότι θα σημειωθούν… παρατράγουδα στην συνάντηση της Παρασκευής και ότι θεωρεί ότι θα γίνει ένα μεγάλο ματς γιατί η βαθμολογική θέση του Ερυθρού Αστέρα, τον αδικεί. Για την δική του κατάσταση εξομολογήθηκε ότι βρίσκεται ακόμη προσπαθεί  να επανέλθει μετά τον τραυματισμό του στην δεξιά κνήμη.
Η συνέντευξη του Νέλσον:
– Πως είναι η Αθήνα;
«Η Αθήνα είναι πιο μεγάλη από το Βελιγράδι, ωστόσο είναι πιο απλή πόλη. Υπάρχουν πολλά μέρη να κάνεις διάφορα και έτσι δεν είναι κακή».
– Νιώθεις εντάξει με τη νέα σου ομάδα;
«Όλοι οι συμπαίκτες μου είναι καλοί, καθώς δεν υπάρχουν “κακά παιδιά” και πραγματικά τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Ακόμα προσπαθώ να επανέλθω από τον τραυματισμό μου, ο οποίος μου κόστισε την αρχή της σεζόν. Αλλά, είμαι κοντά στο να το επιτύχω αυτό. Θα ήθελα να πάνε λίγο πιο γρήγορά τα πράγματα, αλλά καλύτερα να μην βιάζομαι. Υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια».
– Σου λείπουν οι πρώην συμπαίκτες σου;
«Ναι μου λείπουν πολύ, καθώς πέρασα δύο από τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου στο Βελιγράδι. Έκανα φίλους για μία ζωή και έπαιξε σε έναν μεγάλο σύλλογο».
– Ποιος πρώην συμπαίκτης σού λείπει περισσότερο;
«Δεν μπορώ να διαλέξω κάποιον συγκεκριμένο. Περισσότερο έβγαινα με τον Τζένκινς, αλλά και με τους Μπόμπι (σ.σ. Μαριάνοβιτς), Γιάκα (σ.σ. Μπλάζιτς), Λούκα (σ.σ. Μίτροβιτς). Έτσι δεν μπορώ να διαλέξω».
– Πως θα τους υποδεχθείς;
«Θα τους υποδεχθώ σαν αδέρφια. Πριν από το ματς θα μιλήσουμε, αλλά για 40 λεπτά το βράδυ της Παρασκευής αυτό θα πρέπει να το ξεχάσουμε, καθώς όπως είναι φυσικό και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Είμαστε όλοι επαγγελματίες. Είναι σημαντικό παιχνίδι τόσο για εμάς, όσο και για εκείνους. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να προκριθεί στην επόμενη φάση. Παίζουμε μπροστά στους οπαδούς μας και θέλουμε τη νίκη, γι’ αυτό δεν έχουμε το περιθώριο να κάνουμε λάθη».
– Πιστεύεις πως αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία του Ερυθρού Αστέρα για να μπει στο «παιχνίδι» της πρόκρισης;
«Θεωρώ πως αυτό θα είναι το “τελευταίο τρένο” για τον Ερυθρό Αστέρα, για τις πιθανότητες πρόκρισής του. Θα είναι ένα μεγάλο ματς, γιατί πιστεύω πως ο Αστέρας είναι πολύ καλύτερη ομάδα απ’ ό,τι δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας αυτή τη στιγμή».
– Πως σου φαίνεται φέτος ο Ερυθρός Αστέρας;
«Έχει ένα ωραίο στιλ παιχνιδιού, ενώ πολύ καλά παίζει φέτος ο Μαριάνοβιτς. Έχει βελτιωθεί αρκετά και αυτό αποδεικνύεται από το βραβείο MVP που έλαβε κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Στην άμυνα είναι συμπαγής, ξέρει πότε να επιτεθεί, τρέχει και όταν το κάνει αυτό δύσκολα τον αντιμετωπίζεις στο transition. Είναι πιο νέα ομάδα από εμάς».
Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει κάποιο «παρατράγουδο» στο ΟΑΚΑ, λόγω της σχέσης των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού ο Νέλσον απάντησε: «Δεν έχω παρατήσει κάτι. Ξέρω την ειδική σχέση ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και Ολυμπιακό και γι’ αυτό αναμένεται οι οπαδοί μας να φωνάζουν πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο, αλλά τίποτα παραπάνω. Δεν πιστεύω πως θα υπάρξουν… παρατράγουδα».

Σχετικά άρθρα