Προσηλωμένοι στους στόχους τους

Τα 18 μετάλλια που κατέκτησε η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από τους Απόστολο Χρήστου, Νίκο Σοφιανίδη, Φώτη Μυλωνά, Ανδρέα Βαζαίο και Παναγιώτη Σαμιλίδη, στο Εθνικό πρωτάθλημα γαλλόφωνων του Βελγίου, στο Σαρλερουά είναι μία ακόμη επιτυχία των κολυμβητών μας.
Σε δύσκολες συνθήκες προετοιμασίας ανταποκρίνονται άριστα, βάζοντας στόχο αρχικά τους Χειμερινούς αγώνες στο τέλος Φεβρουαρίου και μετέπειτα τις μεγάλες διοργανώσεις, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, με απώτερο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.
Οι πρωταγωνιστές των αγώνων στο Σαρλερουά μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους προσανατολισμούς τους, όντας ευχαριστημένοι από την παρουσία τους καθορίζοντας τους επόμενους στόχους τους, βάσει της σκληρής τους προετοιμασίας:
Ο Απόστολος Χρήστου σημείωσε: «Στους αγώνες αυτούς βρέθηκα κατά της διάρκειας της προετοιμασίας μου όντας κουρασμένος από την προετοιμασία μου.  Ήταν ένα τεστ για μένα για να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι. Πραγματοποίησα καλές εμφανίσεις, με καλές επιδόσεις και πολλές θέσεις στο βάθρο. Συνεχίζω την προετοιμασία μου για τους αγώνες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο τέλος Φλεβάρη. Θέλω και εκεί να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις, με φόντο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν».
Ο Ανδρέας Βαζαίος, τόνισε: «Οι αγώνες δεν ήταν τόσο υψηλού επιπέδου, γι’ αυτό και δε δυσκολευτήκαμε να περάσουμε σε τελικούς. Αυτό που μας δυσκόλεψε ήταν η μεγάλη διάρκεια των προκριματικών και ταυτόχρονα το γεγονός ότι ξεκινούσαν πολύ νωρίς οι τελικοί και δεν είχαμε το χρόνο να ξεκουραστούμε. Προσωπικά προσπάθησα να έχω όσο μπορώ καλύτερες επιδόσεις σε όλα τα αγωνίσματά μου, πλησιάζοντας τους χρόνους που είχα κάνει και στην ημερίδα ορίων στο κολυμβητήριο της Ν. Σμύρνης. Στόχος μου είναι να πιάσω τα όρια για το Καζάν και σε βάθος χρόνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016».
Ο Φώτης Μυλωνάς από την πλευρά του υπογράμμισε τη σημασία των ανοιχτών κολυμβητηρίων, ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η προετοιμασία των κολυμβητών, ενόψει της πολύ σημαντικής χρονιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, όσον αφορά μεγάλες διοργανώσεις: «Δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τις επιδόσεις μου, αλλά θεωρώ ότι ήταν ένα σημαντικό τεστ προετοιμασίας. Όλη η αποστολή στο Σαρλερουά έδειξε τη δυναμική της, απέδειξε ότι σε δύσκολες συνθήκες παλεύουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Έχω στο μυαλό μου τους Χειμερινούς Αγώνες, την πρώτη σοβαρή διοργάνωση και στόχος μου είναι τα όρια για το Καζάν και το Παγκόσμιο πρωτάθλήμα, με απώτερο φυσικά σκοπό τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι στο στάδιο της προετοιμασίας μου και θέλω να είμαι πανέτοιμος για τη συνέχεια. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι τα ανοιχτά κολυμβητήρια είναι η βασική προϋπόθεση για να προετοιμαζόμαστε και να δουλεύουμε και η Πολιτεία πρέπει να βάλει την επίλυση των προβλημάτων στις άμεσες προτεραιότητές της».
Ο Νίκος Σοφιανίδης ήταν ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του, επισημαίνοντας ότι πρώτος του στόχος είναι οι Χειμερινοί αγώνες στη Θεσσαλονίκη, για τους οποίους και προετοιμάζεται: «Οι αγώνες ήταν αρκετά ικανοποιητικοί και οι επιδόσεις αρκετά καλές . Για μένα οι αγώνες ήταν ένα τεστ  διότι πλησιάζει το χειμερινό πρωτάθλημα όπου θα δώσω μεγαλύτερη βαρύτητα στους χρόνους και τα αγωνίσματα μου».

Σχετικά άρθρα