Ποια ζώδια έχουν βρει το μυστικό της ευτυχίας;

Η ευτυχία δεν είναι κάτι άπιαστο. Έτσι τουλάχιστον μας διαβεβαιώνουν οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί της προσωπικής βελτίωσης.

Ούτε εξαρτάται από το αν είσαι πλούσιος, όμορφος, επιτυχημένος. Έχει να κάνει περισσότερο με μια στάση ζωής. Κάποιοι άνθρωποι ξέρουν μερικά από τα μυστικά της. Άλλοι ακόμα τα ψάχνουν… Εσύ;

Να εκτιμάς και να νιώθεις ευγνωμοσύνη για όσα έχεις

Ο Ταύρος εκτιμά τις ομορφιές και τις απολαύσεις που του χάρισε η ζωή σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς του. Αλλά και ο Λέων, παρόλο που μπορεί να φαίνεται σίγουρος ότι δικαιούται τα πάντα, έχει τη συναίσθηση της ευγνωμοσύνης για ό,τι του δόθηκε.

Να σκέφτεσαι θετικά

Ο Τοξότης είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο που έχει την τάση να περιμένει το καλύτερο, και αυτό του έρχεται. Ο Δίδυμος έχει μια αισιοδοξία αβάσιμη πολλές φορές, αλλά αυτό δεν εμποδίζει να του βγαίνουν τα πράγματα όπως επιθυμεί. Ο Σκορπιός είναι δυναμικός τύπος και ορμά χωρίς να αφήνει τις απαισιόδοξες σκέψεις να τον πάρουν από κάτω.

Να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Ο Λέων θεωρεί δεδομένο ότι είναι και ο πρώτος, οπότε δεν μπαίνει στον κόπο να συγκριθεί με την… πλέμπα. Ο Υδροχόος είναι υπεράνω τέτοιων καταστάσεων, καθώς θεωρεί ότι όλα τα ανθρώπινα πλάσματα είναι ίσα και εξίσου άξια να αγαπηθούν.

Να κάνεις καλά πράγματα για τους άλλους

Ο Παρθένος είναι ο πρώτος που θα προσφερθεί αν κάπου χρειάζεται ένα χέρι βοήθειας. Ο Καρκίνος και ο Ιχθύς είναι «ψυχοπονιάρηδες» και δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν να υποφέρει. Ο Σκορπιός επίσης δεν θα αφήσει ξεκρέμαστους τους δικούς του ανθρώπους. Ο Υδροχόος είναι ο κατ’ εξοχήν ανθρωπιστής και ο πάντα πρόθυμος εθελοντής.

Να αφιερώνεις χρόνο στις ανθρώπινες σχέσεις

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που βάζει τις ανθρώπινες σχέσεις πάνω απ’ όλα και τις καλλιεργεί όσο κανείς. Ο Δίδυμος πραγματικά δεν ζει χωρίς να περιβάλλεται από αμέτρητους φίλους και γνωστούς. Ο Καρκίνος έχει ζωτική ανάγκη από σχέσεις αγάπης και στοργής. Ο Σκορπιός μπορεί να δείχνει μυστικοπαθής και απόμακρος, αλλά χωρίς ανθρώπους γύρω του δεν αντέχει.

Να ασχολείσαι με δραστηριότητες που σε ευχαριστούν

Ο Ταύρος ξέρει να απολαμβάνει και πάντα εντάσσει στην καθημερινότητά του ευχάριστες ασχολίες. Ο Σκορπιός διεκδικεί τις απολαύσεις, ρυθμίζοντας τη ζωή του έτσι, ώστε να μην του λείπουν. Ο Αιγόκερως, στα περιθώρια της εργασιομανίας του, ξέρει να χαρίζει ευχάριστες ενασχολήσεις στον εαυτό του.

Να βρίσκεις λόγους να γελάς.

Ο Τοξότης έχει μια αξιοθαύμαστη και ανεξάντλητη αίσθηση του χιούμορ, καθαρά εσωτερική, που δεν τη χρησιμοποιεί για να εντυπωσιάσει. Ο πνευματώδης Δίδυμος βλέπει την αστεία πλευρά των πραγμάτων, εμπλουτίζοντας συχνά το χιούμορ του με μια δόση κυνισμού.

Να έχεις στόχους

Ο Αιγόκερως απλώς δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν έχει κάποιους στόχους στη ζωή του, τους οποίους κυνηγά μέχρι τέλους. Ο Ταύρος ξέρει τι θέλει, βαδίζει βάσει προγράμματος και δεν αφήνει πράγματα στην τύχη. Ο Παρθένος έχει τις επιδιώξεις του σαν μια κινητήρια δύναμη που δίνει ενδιαφέρον στη ζωή.

Να συγχωρείς

Ο Ιχθύς, παρόλο που πληγώνεται βαθιά και δεν το κρύβει, έχει αρκετή μεγαλοψυχία μέσα του. Ο Κριός συγχωρεί κυρίως επειδή τα συναισθήματά του της μνησικακίας είναι παροδικά όπως και οι θυμοί του. Ο Ζυγός δεν κρατάει κακίες γιατί δεν του αρέσει να υπάρχει δυσαρμονία στις σχέσεις του.

Πηγή: www.myastro.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς αντιμετωπίζουν τα ζώδια τις οικονομικές δυσκολίες;

Οι νόμοι του Μέρφι: Πόση… γκαντεμιά έχει το κάθε ζώδιο;

Πανσέληνος 2019: Πότε και πού γίνεται – Οι χρήσιμες ημερομηνίες

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να «δαμάσεις» τον… ταραξία Υδροχόο;

Σχετικά άρθρα