Αποφασισμένος για τη νίκη ο Ολυμπιακός

Λίγες ημέρες μετά τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό (16-7) ο Ολυμπιακός ρίχνεται και πάλι στη…μάχη της Ευρώπης υποδεχόμενος την Τετάρτη (11/2) την Μπαρτσελονέτα  (17:00, Novasports3) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 1oυ ομίλου για το  Len Champions League.

Ύστερα από την ήττα στην Ουγγαρία από την Έγκερ (10-9), ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να διατηρηθεί ακλόνητος σε τροχιά πρόκρισης. Άπαντες στις τάξεις των ερυθρόλευκων δηλώνουν αποφασισμένοι και έτοιμοι για επικράτηση σε βάρος της πρωταθλήτριας Ευρώπης ούτως ώστε να μείνουν ζωντανές στο ακέραιο οι ελπίδες εξασφάλισης του εισιτήριου για το Final 6. Η προετοιμασία του πρωταθλητή ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα την Τρίτη υπό τις οδηγίες του Θοδωρή Βλάχου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος δήλωσε ενόψει του αγώνα με την Μπαρτσελονέτα: «Παίζουμε το πιο σημαντικό παιχνίδι μέχρι το επόμενο στο Champions League με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είμαστε σε αυτή τη χρονική στιγμή με την πλάτη στον τοίχο. Θέλουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας και ήδη κυνηγάμε στη βαθμολογία τους αντιπάλους μας. Είμαι σίγουρος ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες οι παίκτες μου θα κάνουν αυτό που πρέπει. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να δώσουμε μια πολύ σπουδαία μάχη».

Ο περιφεριακός του Ολυμπιακού Γιάννης Φουντούλης απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή για μας σε ένα κομβικό σημείο. Πρέπει να διεκδικήσουμε αρχικά τη νίκη  για να παραμείνουμε στο κόλπο της πρόκρισης αλλιώς θα είναι δύσκολη η συνέχεια. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου, να σταθεί στο πλευρό μας γιατί είναι ίσως το σημαντικότερο παιχνίδι και μας δίνει άλλη ώθηση να παίζουμε σε γεμάτο κολυμβητήριο.  Είναι τελείως διαφορετικές οι απαιτήσεις του παιχνιδιού με τη Μπαρτσελονέτα σε σχέση με το προηγούμενο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Εμείς θέλουμε να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο που μπορούμε και δεν έχουμε δείξει μέχρι στιγμής. Όμως πέρσι τέτοια περίοδο αρχίσαμε να παίζουμε σε πολύ υψηλά στάνταρ και ελπίζω το ίδιο να συμβεί και τώρα ».

Σχετικά άρθρα