Τρούφες με φυστίκια και λικέρ αμύγδαλο, για να τον τρελάνετε την ημέρα των ερωτευμένων

<div class="time">
<div class="value"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Χρόνος Εκτέλεσης:2 ώρες</strong></span></div>
</div>
<div class="shares"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μερίδα/ες: Οικογενειακή</strong></span></div>
<div class="shares"><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></div>
<div class="shares"><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></div>
<div class="shares"><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></div>
<div class="shares"><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></div>
<div class="shares">
<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>¾ της κούπας (180 ml) κρέμα γάλακτος</li>
<li>600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη</li>
<li>¼ της κούπας (60 ml) λικέρ αρωματισμένο με αμύγδαλο</li>
<li>1 κούπα (140 γρ. ) ξεφλουδισμένα φυστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα</li>
</ul>
</div>
<div> </div>
<div><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span>
<div class="text">
<ul>
<li>Βάζουμε την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολακι σε μετρια φωτιά και δίνουμε μια βράση. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω.</li>
<li>Βάζουμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολακι με νερό που σιγοβράζει και με ένα μεταλλικό κουτάλι ή με μια σπατουλα, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. </li>
<li>Ρίχνουμε μέσα και το λικέρ και αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί.</li>
<li>Βάζουμε λαδόκολλα σε μια μεταλλική φόρμα 20Χ20 εκ. το οποίο έχουμε στρωσει λαδοκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα.</li>
<li>Χτυπάμε τη φόρμα μας για να πάει το μείγμα παντού. Είναι βολικό να εξέχει η λαδόκολλα από το ταψί για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη τρούφα πιο εύκολα.</li>
<li>Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.</li>
<li>Αφαιρούμε την τρούφα από το ταψί και φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε σε ίσα ορθογώνια κομμάτια και σερβίρουμε.</li>
<li>Τα πασπαλίζουμε με φυστίκια Αιγινης και σερβίρουμε. </li>
</ul>
</div>
<div> </div>
</div>
<div> </div>
<div><a href="http://%20www.akispetretzikis.com">www.akispetretzikis.com</a></div>
<span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></div>
<div class="shares">
<div class="key"> </div>
</div>

Σχετικά άρθρα