Οριο για την Κοκλώνη με το «καλημέρα»

Με την διεξαγωγή των προκριματικών ξεκίνησε σήμερα το πρωί το 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο κλειστό του ΣΕΦ. Οχτώ έγιναν οι αθλητές που έπιασαν το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας, καθώς στην λίστα προστέθηκε το όνομα της Γωγώς Κοκλώνη.
Η έμπειρη σπρίντερ παρουσιάστηκε κεφάτη από το πρωί καθώς παρά το γεγονός ότι έτρεξε δίχως συναγωνισμό τερμάτισε σε 7.31 στα 60 μ., σημείωσε την κορυφαία επίδοση φέτος στη χώρα και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας. Η Κοκλώνη έκανε την πρώτη της κούρσα από βατήρα μετά από αρκετές εβδομάδες εξαιτίας του τραματισμού στο γαστροκνήμιο. Η αθλήτρια είχε μια ενόχληση στη μέση, όμως, θα τρέξει κανονικά στον απογευματινό τελικό. Δεύτερη επίδοση του προκριματικού ήταν το 7.61 της Ελισάβετ Πεσιρίδου.
Ιδιαίτερη στιγμή του πρωινού ήταν η εμφάνιση του Περικλή Ιακωβάκη. Ο πρωταθλητής στο ντεμπούτο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού Ανδρών/Γυναικών επικράτησε στη σειρά του με 48.82 και κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου που ήταν στις εξέδρες του ΣΕΦ. Ο Ιακωβάκης θα τρέξει το απόγευμα στον τελικό του αγωνίσματος και θα διεκδικήσει την πρώτη του πανελλήνια νίκη σε κλειστό στίβο. Ο 19χρονος Σταύρος Βασιλούνης σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο του προκριματικού με 49.90, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, στη δεύτερη σειρά με 49.91 ήταν ο Χρήστος Κοτίτσας, που όμως δεν προκρίθηκε στον τελικό καθώς ήταν δεύτερος στη σειρά του.
Εξαιρετική παρουσία από την 17χρονη Αλεξία Πολυκράτη που ήταν πρώτη στην 4η προκριματική σειρά επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων. Η νεαρή άφησε στην ιστορία το 57.95 της Γαρυφαλλιάς Αντωνοπούλου από τις 31 Ιανουαρίου του 1998, ενώ την ίδια επίδοση είχε πετύχει το 1995 η Κατερίνα Κουταλά. Την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό των 400 μ. σημείωσε η Ειρήνη Βασιλείου με 55.90, ενώ την δεύτερη επίδοση του προκριματικού σημείωσε η Αννα Βασιλείου με 56.20.
Τυπική διαδικασία ήταν για τον Λούη Τσάτουμα ο προκριματικός του μήκους. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ “προσγειώθηκε” στα 7,66 μ. στο πρώτο του άλμα και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να επιστρέψει το απόγευμα. Πολύ καλό άλμα και φετινό ρεκόρ για τον Γιώργο Τσάκωνα, που στην πρώτη του προσπάθεια είδε τον πίνακα να γράφει 7.60 μέτρα. Την τρίτη επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο Τάσος Γαλαζούλας με 7,42 μ.
Πολύ καλή κούρσα πραγματοποίησε στον προκριματικό των 60 μ. ο Λυκούργος Τσάκωνας. Ο αθλητής του Ελευθέριου Βενιζέλου ήταν νικητής στη σειρά του με 6.71 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 6.74. Στην πρώτη προκριματική σειρά επικράτησε ο Μάκης Στεργιούλης με 6.71, που κράτησε δυνάμεις για τον απογευματινό τελικό εκεί που θα επιδιώξει το όριο για την Πράγα. Αποτελεσματικός για μια ακόμη φορά ο Κώστας Δουβαλίδης που έτρεξε την απόσταση σε 6.83 και όπως πέρυσι έτσι και φέτος θα διεκδικήσει στον τελικό ένα μετάλλιο.
Στον προκριματικό της σφαιροβολίας την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Γεράσιμος Θεοδώρου με 16,25 μ., ακολούθησαν οι Ακτύπης (16.12), Λατιφλάρι (15,96 μ.), Μπουζιάνης (15,45 μ.) και Ζώτος (15,40 μ.).
Στον προκριματικό του μήκους, την κορυφαία επίδοση σημείωσε η Ευαγγελία Γαλένη με 5,97 μ. και ακολούθησε η Χάιδω Αλεξούλη με 5,90 μ. και η Εφη Κολοκυθά με 5,63 μέτρα.

Σχετικά άρθρα