Fortune…rookie

Η αγωνιστική πρόοδος του Κώστα Φορτούνη επιβεβαιώθηκε στο ματς με τον Εργοτέλη, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να πρωταγωνιστεί ως αλλαγή στη νίκη σκοράροντας δύο φορές και βάζοντας τη σφραγίδα του στην επιστροφή των ερυθρόλευκων στα τρίποντα. 

Ο Φορτούνης χρησιμοποιείται από τον Περέιρα στα πλάγια της επίθεσης και δείχνει ότι «έχει» τη θέση του αριστερού εξτρέμ, με τη δυνατότητα να συγκλίνει και να απειλεί. Κι όπως δήλωσε ο ίδιος, μπορεί να παίξει το ίδιο καλά σε ατή τη θέση όπως και στο ρόλο πίσω από το σέντερ φορ, όπου έχει αγωνιστεί τις περισσότερες φορές. 

Σε μια χρονιά στην οποία δεν ήταν στις βασικές επιλογές, ο Φορτούνης έχει ήδη φτάσει τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι τρίτος σκόρερ του Ολυμπιακού μαζί με τον Κασάμι, πίσω μόνο από τον Μήτρογλου και τον Τσόρι. Ενώ έχει βάλει και άλλα 2 γκολ στο Κύπελλο, στη διοργάνωση όπου έχει μεγαλύτερη παρουσία. 

Στη Superleague μετράει φέτος 15 συμμετοχές με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, καθώς σκοράρει σε κάθε 3,8 τελικές προσπάθειες που έχει επιχειρήσει. 

Μεγάλο κίνητρο για τον 22χρονο άσο το ότι δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα του συλλόγου, κάτι που δεν είχε συμβεί στην αρχή της σεζόν. Είναι προφανές ότι έχει βελτιώσει πολύ τις αντοχές του και τις δυνάμεις του στο γήπεδο, ενώ παίζοντας όλο και περισσότερο και έχοντας διακρίσεις με τον Ολυμπιακό είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει ξανά πολύ σύντομα επιλογή για την Εθνική ομάδα. 

Στον Ολυμπιακό είναι πολύ ικανοποιημένοι από την προσπάθεια του παίκτη, τον οποίο πιστεύει πάρα πολύ από την αρχή της ενασχόλησής του με την ΠΑΕ και ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σχετικά άρθρα