Αναστασίου: «Δεν τιμάει τους οπαδούς του ΟΦΗ όσα έγιναν»

Ικανοποιημένος από την αντίδραση του Παναθηναϊκού στο β’ ημίχρονο, όχι όμως και από την εικόνα του α’ ημιχρόνου δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος τόνισε πως όσα έγιναν στις εξέδρες δεν τιμούν τους οπαδούς του ΟΦΗ, ενώ μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί στον κρητικό σύλλογο του οποίου υπήρξε παίκτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου, αμέσως μετά το ματς στην κάμερα της Nova:

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε ποδόσφαιρο. Ήταν απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο αυτό που κάναμε, κατεβάσαμε τον διακόπτη. Ασχολιόμασταν με όλα εκτός από το ποδόσφαιρο. Πήραμε μια νίκη που μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια σε μια δύσκολη έδρα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΟΦΗ για την προσπάθεια που κάνει».

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο Αναστασίου είπε:

«Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο ΟΦΗ είχε πολλά προβλήματα. Σημειώσαμε ένα γκολ, αλλά μετά χαλαρώσαμε και δεν ήμασταν καθόλου αποφασιστικοί στις μονομαχίες και στην τοποθέτησή μας μέσα στο γήπεδο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο ΟΦΗ. Στο πρώτο ημίχρονο ασχοληθήκαμε περισσότερο με οτιδήποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε, παίξαμε ποδόσφαιρο, σημειώσαμε δύο γκολ και είναι σημαντικό ότι φύγαμε αλώβητοι, με τους τρεις βαθμούς πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και χωρίς τραυματισμούς».

Για το αγωνιστικό σχέδιο του Παναθηναϊκού: «Αποφασίσαμε να παίξουμε με ακραίους για να αξιοποιήσουμε το πλάτος του γηπέδου. Δεν τα καταφέραμε, όμως. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε την εικόνα μας. Δώσαμε βάρος στο κέντρο με τον Νίνη. Κερδίσαμε μάχες, είχαμε καλύτερο έλεγχο της μπάλας. Την κατάλληλη στιγμή χτυπήσαμε και από τα πλάγια. Έπαιξε ρόλο και η κούραση του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο».

Για την ατμόσφαιρα και τα επεισόδια: «Δεν νομίζω ότι τιμάει τους οπαδούς του ΟΦΗ όσα έγιναν στο τέλος. Δεν θέλουμε βία στα γήπεδα. Πάμε να δούμε ένα παιχνίδι, να αποκτήσουμε παιδεία σαν χώρα, σαν λαός, να φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα και όχι να τον διώχνουμε. Είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι με αρκετές φάσεις και γκολ. Πρέπει να βοηθάμε την ομάδα που υποστηρίζουμε, δίχως ακρότητες».

Για τον Τζορτζ: «Είτε παίζεις με τον ΟΦΗ, είτε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα αντιμετωπίσεις προβλήματα. Ο Τζορτζ κάνει ό,τι κάνει σε κάθε παιχνίδι. Είναι κινητικός και θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα. Στο δεύτερο που ήμασταν συγκεντρωμένοι δείξαμε ότι μπορούσαμε να τον αντιμετωπίσουμε καλύτερα. Βγάζουμε το καπέλο στο παιδί, αν έβαζε γκολ από εκείνη τη γωνία που σούταρε. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΦΗ: «Το εύκολο είναι πάντα να ρίχνουμε τις ευθύνες αλλού. Τα μεγαλύτερα λάθη ξεκίνησαν μέσα από τον ΟΦΗ. Με τον τρόπο που λειτούργησε τα τελευταία χρόνια. Ασυδοσία. Ο ΟΦΗ είναι ένα κλαμπ με ιστορία, κόσμο, εκπροσωπεί την Κρήτη. Άσχημο να βρίσκεται εδώ. Εύχομαι να λυθούν τα προβλήματα. Ο Μαχλάς κάνει προσπάθεια, να στηρίξουν και οι Κρήτες της ομάδας. Δεν μπορούσε να συνεχιστεί η ασυδοσία και η ανομία».

Σχετικά άρθρα