Προχωράει ακάθεκτη για τα «σαλόνια»

Η ΑΕΚ συνεχίζει την αήττητη πορεία της προς τα σαλόνια της Super League. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα επικράτησε με 2-0 του Αχαρναϊκού και πέτυχε τη 15η νίκη της σε 17 αγώνες πρωταθλήματος. Το σκορ άνοιξε στο 38’ ο Μπαρμπόσα και το διαμόρφωσε ο Αραβίδη στο 79’. Δοκάρι είχε στο 17’ ο Πλατέλλας.

Η μάχη των πάγκων
Ο Τραϊανός Δέλλας προχώρησε μόνο στις… απαραίτητες αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με αυτή που παρέταξε στο ματς με τον Ολυμπιακό. Πεταυράκης αντί Σοϊλέδη και Κολοβέτσιος αντί Λαμπρόπουλου. Η διάταξη σταθερά 4-2-3-1. Από την άλλη ο Γιώργος Βαζάκας προσπάθησε να κλείσει τους προς την εστία του Παγούδη “κατεβάζοντας” την ομάδα του με 4-1-4-1.

Α’ ημίχρονο: Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να “καθαρίσει” από νωρίς το ματς και παρότι ο Αχαρναϊκός δεν ανοίχθηκε βρήκε αρκετές φορές τον τρόπο να πλησιάσει την αντίπαλη εστία. Με καλή κυκλοφορία της μπάλα και επιθέσεις τόσο από τα άκρα όσο και κάθετα, οι “κιτρινόμαυροι” μόνο στο πρώτο ημίχρονο έκαναν περισσότερες από δέκα τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν εντός εστίας.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να ανοίξει νωρίς το σκορ, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Πλατέλλα στο 17’, όταν αντί να καταλήξει στα δίχτυα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Ο χρονος κυλούσε, η ΑΕΚ κυριαρχούσε στο παιχνίδι και ο Μπαρμπόσα που στο Φάληρο στάθηκε άτυχος, ήταν αυτός που έλυσε το… γρίφο στο 38’. Στη συνέχεια ο Αραβίδης είχε δύο φοβερές ευκαιρίες για να “τελειώσει” το ματς, αλλά οι εκτελέσεις του ήταν κακές και το 1-0 ήταν το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο τελικές εκ των οποίων αυτή στο τέλος του α’ μέρους λίγο έλειψε να “παγώσει” το κρύο ΟΑΚΑ…

Β’ ημίχρονο: Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Οι “κιτρινόμαυροι” συνέχισαν να πιέζουν, να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες, κάτι που έβαζε… υποψίες γκέλας. Όμως η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανέστατη. Με 20 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 12 στο στόχο έναντι 2/4 του Αχαρναϊκού, εφτά κερδισμένα κόρνερ και 74%-26% κατοχή μπάλας το γκολ ήταν απλά θέμα χρόνου.

Αραβίδης, Γιόχανσον και Κρισάντους έχασαν από μία πολύ καλή ευκαιρία για να χριστούν σκόρερ, πριν ο Έλληνας επιθετικός πάρει τελικά το “όπλο” του και “εκτελέσει” για ενδέκατη φορά φέτος, τρίτη συνεχόμενη και δέκατη στα τελευταία δέκα ματς.

Η ΑΕΚ με τη νίκη της αυτή επανέφερε τη διαφορά από την Παναχαϊκή στο +9 (έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο) και άφησε πίσω της 14 βαθμούς τον Απόλλωνα που υποδέχεται αύριο την Καλλιθέα.

MVP: Ο Δημήτρης Ανάκογλου. Έκανε και πάλι εξαιρετικό παιχνίδι. Έτρεξε πολύ, μετέφερε σωστά το παιχνίδι από τη μία περιοχή στην άλλη και έδινε ρυθμό στους συμπαίκτες του.

Tip of the day: Αν ο Γιόχανσον ήρθε και έδειξε με τη μία την ποιότητά του, ο Κρισάντους είναι εξόφθαλμο ότι θέλει χρονο…

Σχετικά άρθρα