Σάκοτα: «Ρεαλισμός και υπομονή»

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να κάνουμε υπομονή για να έχουμε θετικά αποτελέσματα με ομάδες του επιπέδου του Παναθηναϊκού», επισήμανε ο Ντράγκαν Σάκοτα μετά την ήττα της ΑΕΚ από τους «πράσινους».
Ο κόουτς της Ένωσης χαρακτήρισε καθοριστικό το τρίτο δεκάλεπτο για την εξέλιξη του αγώνα: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Για μας ήταν ένα πολύ δύσκολο τεστ. Δεν είχαμε δώσει τέτοια παιχνίδια με ομάδες τέτοιου επιπέδου. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ καλή. Στο πρώτο ημίχρονο κρατήσαμε το σκορ. Για μένα ήταν καθοριστικό το τρίτο δεκάλεπτο. Εμείς ως ομάδα δεν έχουμε την ισορροπία που θέλει ο προπονητής. Στηριζόμαστε κυρίως στο σουτ. Ξέφυγε ο Παναθηναϊκός στο σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο και ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε. Μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από το αποψινό παιχνίδι. Έχουμε μπροστά μας ένα ματς με τον Ολυμπιακό το οποίο είναι πολύ δύσκολο. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν ρυθμό, γιατί παίζουν συνέχεια. Εμείς πάλι περιμένουμε κάποιες φορές μέχρι και δύο εβδομάδες για ένα παιχνίδι ενώ τώρα παίζουμε δύο σερί σε τρεις μέρες. Είναι πολύ δύσκολο».
«Είναι ευκαιρία να καταλάβουμε τι χρειαζόμαστε ώστε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και με αυτές τις ομάδες», εξήγησε ο Σάκοτα και σχολίασε: «Καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό στα επόμενα παιχνίδια. Είναι σε καλή φόρμα. Συγχαρητήρια στον κόσμο που γέμισε το ΟΑΚΑ. Πιστεύω ότι καταλαβαίνουν την προσπάθεια μας και αξίζει στην ομάδα να παίζει με πολύ κόσμο. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να κάνουμε υπομονή για να έχουμε θετικά αποτελέσματα με αυτές τις ομάδες. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα φέρουμε περισσότερη χαρά στον κόσμο μας».
«Για φέτος είμαστε αρκετά καλοί»…
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης με τον Ίαν Βουγιούκα ή άλλον παίκτη, ο προπονητής της ΑΕΚ απάντησε: «Πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι εμείς έχουμε αρκετούς ψηλούς. Ο Ίαν είναι πολύ καλός παίκτης, όμως αυτή τη στιγμή έχουμε αυτό το ρόστερ. Και ο ίδιος θέλει χρόνο συμμετοχής. Είναι ένας παίκτης που εννοείται πως τον θέλουμε στην ομάδα αλλά και εκείνος θέλει να πάει κάπου που θα παίζει πολύ. Από την άλλη, δεν είναι και σωστό κάθε λίγο να φέρνουμε και έναν παίκτη. Ξέρουμε από την αρχή τι θέλουμε. Προς το παρόν είμαστε αυτοί που είμαστε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
«Πιστεύω ότι για τον στόχο που έχουμε φέτος, η ομάδα μας είναι αρκετά καλή», υπογράμμισε ο Σάκοτα.
Η ΑΕΚ… πλήρωσε τα κενά διαστήματα απόδοσης στο δεύτερο ημίχρονο σύμφωνα με τον Λεωνίδα Κασελάκη, τον 25χρόνο φόργουορντ της Ένωσης: «Ξέραμε ότι αντιμετωπίζουμε μία ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας και ξέραμε ότι έπρεπε να «χτυπήσουμε» συνέχεια στις αδυναμίες της για να μπορέσουμε να μείνουμε κοντά στο σκορ. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλή άμυνα και στην επίθεση ενώ κυκλοφορούσαμε καλά τη μπάλα και βγάλαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποιους παραπάνω πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο πληρώσαμε τα κενά διαστήματα. Εμείς κρατάμε την προσπάθεια από το αποψινό ματς, αλλά πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους αγώνες. Την Πέμπτη μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που στηρίζει την προσπάθεια μας και στο τέλος μας χειροκρότησε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε την καθημερινή δουλειά για να γίνουμε καλύτεροι».
«Αυτό που έχει σημασία είναι να φορμαριστούμε και να είμαστε έτοιμοι στο τέλος της χρονιάς, εκεί που θα κριθούν τα πάντα», τόνισε ο Κασελάκης.
Σε ερώτηση εάν η ΑΕΚ είχε παραπάνω άγχος στο αποψινό παιχνίδι και αν έχουν αλλάξει οι στόχοι της ομάδας, ο Κασελάκης απάντησε: «Οι στόχοι δεν αλλάζουν. Κάθε ματς πάμε για τη νίκη. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Όμως πρέπει να σεβόμαστε και τον αντίπαλο μας. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πιεστική άμυνα, φάνηκε ότι δεν υποτίμησε το ματς. Βρήκαμε δυσκολίες. Το σουτ είναι και θέμα μέρας. Πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη για μας σε αυτό το κομμάτι».

Σχετικά άρθρα