Στο Λονδίνο θα… λύσουν τις διαφορές τους (videos)

Ανοιχτούς… λογαριασμούς άφησαν Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι με το μεταξύ τους 1-1 στο «Παρκ ντε Πρενς» στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησής τους για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι «μπλε» έχουν ένα μικρό προβάδισμα, λόγω του εκτός έδρας γκολ, αλλά κανείς δεν μπορεί να… ξεγράψει στην πρωταθλήτρια Γαλλίας, που θα πάει να παίξει τα… ρέστα της στο Λονδίνο! 
Η Παρί φάνηκε περισσότερο μέχρι και το 35’ (όταν και οι τελικές ήταν 5-1), αλλά αυτή που σκόραρε πρώτη ήταν η Τσέλσι στο 36’ με κεφαλιά. Στη συνέχεια και ειδικά στο δεύτερο μέρος η γηπεδούχος ήταν καλύτερη, ισοφάρισε και αυτή με κεφαλιά, δημιούργησε και άλλες προϋποθέσεις για γκολ, ειδικά από… ψηλά, αλλά το 1-1 δεν άλλαξε!
Η Παρί ξεκίνησε με 4-3-3. Ο Σιρίγου ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ενώ κεντρικοί αμυντικοί αγωνίστηκαν οι Τιάγκο Σίλβα και Μαρκίνιος. Δεξιά ήταν ο Φαν ντερ Βιλ και αριστερά ο Μάξουελ. Ο Νταβίντ Λουίς έπαιξε λίγο πιο μπροστά τους σε ρόλο αμυντικού χαφ με τον Ματουϊντί αριστερά και τον Βεράτι δεξιά, παίκτες που έκαναν πολλή δουλειά. Στην επίθεση ήταν ο Ιμπραΐμοβιτς στην κορυφή με τους Λαβέτσι (δεξιά) και Καβάνι (αριστερά) στις πτέρυγες… Ο Ζοσέ Μουρίνιο κατέβασε την Τσέλσι με 4-2-3-1. Ο Κουρτουά έπαιζε τερματοφύλακας, με τους Κέιχιλ και Τέρι κεντρικούς αμυντικούς. Ο Ιβάνοβιτς κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Αθπιλικουέτα έπαιξε αριστερά… Οι Ραμίρες και Μάτιτς ήταν τα δυο κεντρικά χαφ, με τους Φαμπρέγκας, Γουΐλιαν (δεξιά), Αζάρ (αριστερά) πιο μπροστά τους. Ο Ντιέγκο Κόστα ήταν στην επίθεση…
Η Παρί μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι ξεκίνησε με διπλή ευκαιρία για την γηπεδούχο. Σε κεφαλιές των Ματουιντί και Ζλάταν μέσα από την περιοχή ο Κουρτουά ήταν σε ετοιμότητα… Στο 20’ η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων μετά από τη σέντρα – σουτ του Ζλάταν. Η Παρί έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 34’… Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λαβέτσι, ο Καβάνι έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αφού ξεμαρκαρίστηκε όμορφα, αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε με το ένα χέρι στην κλειστή γωνία του.Τελικά αυτή που προηγήθηκε, κόντρα… στη ροή του αγώνα ήταν η Τσέλσι στο 36’! Με… δράστες τρεις αμυντικός. Η μπάλα βγήκε αριστερά, μετά από απόκρουση, ο Τέρι σέντραρε, ο Κέιχιλ… σήκωσε με τακουνάκι και ο Ιβάνοβιτς σκόραρε με κεφαλιά του Ιβάνοβιτς.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί ξανά δυνατά και έκανε το 1-1 στο 54’… Ο Καβάνι παραβίασε την εστία του Κουρτουά με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ματουϊντί από τα αριστερά. Στο 60’ η γηπεδούχος έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Μετά από εξαιρετική συνεργασία Ζλάταν – Λαβέτσι, ο Σουηδός έκανε το σουτ, ο Κουρτουά απέκρουσε και στην επαναφορά ο Αργεντινός σούταρε πάνω στον Αθπιλικουέτα!!!Οι Παριζιάνοι συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν άλλες δυο σημαντικές ευκαιρίες. Στο 80’, μετά από φοβερή ενέργεια του Καβάνι και πλασέ του Ουρουγουανού από τη μικρή περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο τέλος του ματς, οι γηπεδούχοι έμειναν με το… «αχ», όταν σε κεφαλιά από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Κουρτουά… έβγαλε σε κόρνερ!
Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Μαξουέλ, Νταβίντ Λουίζ, Βεράτι, Ματουιντί, Λαβέτσι (81′ Παστόρε), Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς.ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Ραμίρες, Φάμπρεγκας (83′ Οσκάρ), Ουίλιαν (79′ Κουαρδάδο), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα (81′ Ρεμί).

Σχετικά άρθρα