Παπαντωνίου: «Πάμε να χτυπήσουμε το ματς με Ολυμπιακό»

Για τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ αλλά και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μίλησε σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ο Νώντας Παπαντωνίου.
Αναλυτικά:
-Ποια είναι η επόμενη μέρα στην ομάδα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό; Στρέψατε ήδη την προσοχή μας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό…
«Υπάρχει απογοήτευση για τον τρόπο που παίξαμε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας. Δεν λειτουργήσαμε σωστά κυρίως στην επίθεση, δεν κάναμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει μέσα στην εβδομάδα. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και είχαμε δουλέψει πολύ καλά γι’ αυτό το ματς, ξέραμε τι θα κάνουμε, αλλά δυστυχώς στο παιχνίδι δεν βγάλαμε αυτά που έπρεπε».
-Τι έπρεπε να είχατε κάνει και δεν κάνατε;
«Θα προτιμούσαμε να είχαμε δώσει ο καθένας το 150% των δυνατοτήτων του, να κάναμε αυτά που είχαμε πει, και ας χάναμε. Τότε θα λέγαμε ότι ήταν πολύ καλύτερος ο Παναθηναϊκός. Δεν έπαιξε πολύ καλύτερα ο αντίπαλός μας, εμείς δεν ήμασταν καλοί. Όμως δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε άλλο την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να προχωρήσουμε γιατί έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, αφού θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα η οποία αυτή τη στιγμή ίσως είναι η πιο φορμαρισμένη στην Ευρώπη».
-Η αίσθηση, που δημιουργήθηκε μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, είναι ότι είχατε παραπάνω άγχος απ’ αυτό, που έπρεπε. Έτσι είναι;
«Δεν θεωρώ ότι είχαμε κάποιο άγχος ή ήμασταν πιεσμένοι. Απλά θέλαμε πολύ ένα καλό αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό και αυτό το «θέλω» πιστεύω ότι μας βγήκε αρνητικά. Ειδικά στην αρχή, όπου θεωρώ ότι γυρίσαμε πολύ καλά τη μπάλα, αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε κάποια εύκολα σουτ, τα οποία θα μας έδιναν την δυνατότητα να αποκτήσουμε μία καλή διαφορά. Αυτό έπαιξε τον ρόλο του γιατί την ίδια ώρα ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στους 27 πόντους, κάτι που ήταν θετικό σημάδι για μας. Όμως σταδιακά θα γινόμαστε καλύτεροι ως ομάδα. Αυτό που μας λείπει είναι η διάρκεια, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση».
-Τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό;
«Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι πολύ καλή, πιέζει αρκετά και είναι επιθετική, ειδικά στα «πικ εν ρολ». Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να προσέξουμε στον αγώνα της Πέμπτης και είναι κάτι που μας στοίχισε πολύ στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, γιατί είμαστε ΑΕΚ και θέλουμε να πάμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι».
-Θεωρείς ότι η ήττα από τον Παναθηναϊκό θα σας επηρεάσει στο ψυχολογικό κομμάτι ή αποτελεί ένα μάθημα για σας ενόψει των επόμενων υποχρεώσεων σας, αρχής γενομένης από το ματς με τον Ολυμπιακό;
«Εγώ και οι συμπαίκτες μου είμαστε αρκετά έμπειροι και θεωρώ ότι η κακή μας απόδοση με τον Παναθηναϊκό δεν θα μας δημιουργήσει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα ή δεν θα μας επηρεάσει κάπου ως προς τους επόμενους αγώνες. Ίσα-ίσα η ήττα από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ένα καλό μάθημα για μας, ώστε να δούμε τα λάθη μας, να δουλέψουμε για να τα βελτιώσουμε και να είμαστε καλύτεροι στο ματς με τον Ολυμπιακό».
-Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να επιβάλλει ένα γρήγορο ρυθμό στους εντός έδρας αγώνες του. Πιστεύεις ότι ο έλεγχος του ρυθμού θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο;
«Σίγουρα, ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι σημαντικός σε αυτό το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που στηρίζεται στο γρήγορο ρυθμό που επιβάλλει μέσα από την επιθετική του άμυνα. Έχει δώδεκα παίκτες παρόμοιας κλάσης. Σίγουρα ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης του, αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες είναι πολύ επικίνδυνοι. Θα προσπαθήσουμε με ομαδική άμυνα να τους περιορίσουμε. Γενικά, οι παίκτες του Ολυμπιακού κυνηγούν αρκετά το κλέψιμο, για να φύγουν στον αιφνιδιασμό και να πετύχουν εύκολα καλάθια, ώστε να εξασφαλίσουν τη νίκη όσο νωρίτερα γίνεται. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αντιδράσουμε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο και να αποδείξουμε, ότι αφήσαμε πίσω μας αυτή την ήττα».
-Ένα σχόλιο για τον κόσμο της ΑΕΚ;
«Η συμπεριφορά του κόσμου μας είναι κάτι παραπάνω από κόσμια. Εμείς παίρνουμε τρομερή ώθηση από τον κόσμο. Τον θέλουμε μαζί μας σε κάθε αγώνα. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, κάτι που παραδέχτηκε και ο κύριος Γιαννακόπουλος. Δεν υπήρχε ούτε ρίψη αντικειμένων, ούτε τίποτα το μεμπτό. Ελπίζω να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά και στα επόμενα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν να είναι ακόμα πιο γεμάτο το γήπεδο».
 

Σχετικά άρθρα