Εύκολη πανακότα βατόμουρο!

<h4>ΥΛΙΚΑ</h4>
<div class="list_content">
<ul>
<li>700 γρ. κρέμα γάλακτος</li>
<li>12 γρ. ζελατίνη φύλλο</li>
<li>75 γρ. ζάχαρη</li>
<li>1½ τεμ. βανίλια φυσική</li>
<li>100 γρ. πουρέ βατόμουρου</li>
</ul>
<p> </p>
<h4><span style="text-decoration: underline;">ΕΚΤΕΛΕΣΗ</span></h4>
<ul>
<li>Μ' ένα μαχαίρι, σκίζουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.</li>
<li>Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.</li>
<li>Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε, σε σημείο λίγο πριν από τον βρασμό.</li>
<li>Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε και σουρώνουμε από ψιλή σήτα.</li>
<li>Προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε καλά.</li>
<li>Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας.</li>
<li>Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.yiannislucacos.gr/">http://www.yiannislucacos.gr/</a></p>
</div>

Σχετικά άρθρα