«Χ»αμογέλασε η Πόρτο στη Βασιλεία

Η Πόρτο με πέναλτι του Ντανίλο στο 79′, πήρε την ισοπαλία (1-1) στην Ελβετία απέναντι στη Βασιλεία, η οποία είχε προηγηθεί με τον Γκονζάλες στο 11ο λεπτό, στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο αντιπάλων για τη φάση των “16” του Champions League.

Η Βασιλεία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι άρχισε ιδανικά γι αυτήν. Ο Γκονζάλες στο 11′ έδωσε το προβάδισμα στους Ελβετούς κι όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά μέχρι το 79ο λεπτό.

Ο Ντανίλο ευστόχησε σε πέναλτι που υποδείχτηκε για χέρι του Σάμουελ μέσα στην περιοχή και λύτρωσε την Πόρτο, η οποία είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος και πίεζε για την ισοφάριση.

Στο 48′ μάλιστα ακυρώθηκε -ορθά- γκολ των Πορτογάλων με τον Καζεμίρο, καθώς ο Μαρκάνο βρισκόταν σε θέση οφ-σάιντ την ώρα που σούταρε ο σκόρερ, εμποδίζοντας τον Βάτσλικ να αποκρούσει.

Το 1-1 δίνει στους “δράκους” το προβάδισμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League, ενόψει του αγώνα ρεβάνς στο “Ντραγκάο”.

Οι συνθέσεις:

Βασιλεία: Βάτσλικ, Τζάκα, Σούχι, Σαμουέλ, Σαφάρι, Ελνενί, Φράι, Τσούφι, Γκονσάλες (25′ Κάλα), Γκάσι (83′ Χαμουντί), Στρέλερ (63′ Εμπολό).

Πόρτο: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μαικόν, Μαρκάνο, Σάντρο, Ερέρα, Κασεμίρο, Τόρες (68′ Νέβες), Τέγιο (81′ Κιντέρο), Μπραχίμι (61′ Κουαρέσμα), Μαρτίνες.

Σχετικά άρθρα