Βασίλισσα στη Γερμανία!

Με γκολάρα του Μαρσέλο, εξαιρετικό ματς από τον Ίσκο και το 73ο τέρμα του Ρονάλντο στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ πέρασε από την έδρα της Σάλκε με 2-0 και κλείδωσε πρόκριση. 
Η αμυντική προσέγγιση του παιχνιδιού από τη Σάλκε υποχρέωσε τη Ρεάλ να ανταποκριθεί σε ένα παιχνίδι που η αλήθεια είναι ότι δεν έχει συνηθίσει. Στα πρώτα 25 λεπτά η κλωτσιά έπεφτε σύννεφο από τους γηπεδούχους, οι οποίοι έκλεισαν καλά τους χώρους κι έψαχναν την κόντρα. Σε οργανωμένη επίθεση χτύπησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τη σέντρα του Καρμπαχάλ για το 0-1 (26′). Το 73ο τέρμα του Κριστιάνο στο Τσάμπιονς Λιγκ μεταμόρφωσε προς το καλύτερο τη Ρεάλ και όπως ήταν φυσικό άγχωσε τη Σάλκε. Ακολούθησαν τρεις πολύ καλές στιγμές, με κορυφαίες το τετ α τετ του Μπενζεμά και το απευθείας φάουλ του Ρονάλντο, τις οποίες εξουδετέρωσε ο 19χρονος τερματοφύλακας της Σάλκε, Βέλενρόιτερ.
Στα δυσάρεστα μαντάντα για τη Σάλκε ήταν και η κίτρινη του Μπόατενγκ, ο οποίος από το πρώτο μέρος έμαθε ότι χάνει τη ρεβάνς.
Μονότονο το δεύτερο μέρος στα πρώτα 25 λεπτά με τη Ρεάλ να κρατάει την μπάλα στα πόδια απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της Σάλκε και τις περισσότερες φορές να μην εκδηλώνει επίθεση. Οι Γερμανοί επιστράτευσαν και πάλι πολύ δυνατό παιχνίδι, κλώτσησαν αρκετά και είχαν την τεράστια διπλή ευκαιρία στο 74′ πρώτα με το σουτ του Πλάτε να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας και στν επαναφορά με τον ουτσίντα να μην μπορεί να νικήσει τον Κασίγιας.
Το παιχνίδι σε αυτό το διάστημα απέκτησε πιο άγριο χαρακτήρα και οδήγησε σε ακόμα πιο …άγριο και θεματικό γκολ. Δράστης ο Μαρσέλο, ο οποίος με σουτ στο “γάμα” ζωγράφισε τον πιτσιρικά Γερμανό τερματοφύλακα για το 2-0!
Αυτό ήταν! Μπορεί να μην έγινε το περυσινό 6-1 αλλά η ουσία είναι ίδια. Πρόκριση για τη Ρεάλ από το πρώτο ματς.
Σάλκε – Ρεάλ 0-2 Σκόρερς: 26′ Κριστιάνο Ρονάλντο, 79′ ΜαρσέλοΓήπεδο: “Αρένα ΆουφΣάλκε”, ΓκέλζενκιρχενΔιαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)
Σάλκε: Βελενρόιτερ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Μάτιπ, Νάστασιτς, Αόγκο, Νοϊστέντερ (57′ Κίρχοφ), Χέγκερ (80′ Μέγερ), Μπόατενγκ, Τσούπο-Μότινγκ, Χούντελαρ (33′ Πλάτε)
Ρεάλ: Κασίγιας, Καρβαχάλ (82′ Αρμπελόα), Πέπε, Βαράν, Μαρσέλο, Κρος, Λούκας Σίλβα, Ίσκο (85′ Ιγιαραμέντι), Μπέιλ, Μπενζεμά (78′ Ερνάντες), Κριστιάνο

Σχετικά άρθρα