Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Γαστρεντερολογία / Νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση παθήσεων του παχέος εντέρου
Νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση παθήσεων του παχέος εντέρου thumbnail
Δια μέσου του ορθού, χωρίς τομές στην κοιλιακή χώρα και με τη χρήση μικροχειρουργικών εργαλείων και κάμερας υψηλής ευκρίνειας γίνονται πλέον μεγάλος αριθμός επεμβάσεων για την αντιμετώπιση παθήσεων του τελικού τμήματος του παχέος εντέρου!

Νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση παθήσεων του παχέος εντέρου

Το παχύ έντερο ή κόλον, αποτελεί το κατώτερο τμήμα του πεπτικού σωλήνα. Είναι υπεύθυνο για την απορρόφηση του νερού και τη μετατροπή των υπολειμμάτων των άπεπτων τροφών σε κόπρανα.


Γράφει ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος – Πρόεδρος  της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και  Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Ιατρικό Περιστερίου


Δια μέσου του ορθού, χωρίς τομές στην κοιλιακή χώρα  και με τη χρήση μικροχειρουργικών εργαλείων και κάμερας υψηλής ευκρίνειας γίνονται πλέον μεγάλος αριθμός επεμβάσεων για την αντιμετώπιση παθήσεων του τελικού τμήματος του παχέος εντέρου!


Η νέα μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική και  ονομάζεται Διαπρωκτική Ενδοσκοπική Μικροχειρουργική (ΤΕΜ).


 Με τη μέθοδο αυτή αποφεύγονται οι τομές τόσο της ανοιχτής όσο και της λαπαροσκοπικής χειρουργικής στην κοιλιακή χώρα του ασθενή, ενώ ελαχιστοποιούνται οι παρενέργειες οι επιπλοκές.


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις κλινικών από μεγάλα Νοσοκομεία χωρών του εξωτερικού, τα αποτελέσματα της  νέας μεθόδου είναι εξαιρετικά για τους ασθενείς.


Με τη νέα ελάχιστα επεμβατική μέθοδο αφαιρούμε πιο εύκολα καλοήθεις πρωκτικούς πολύποδες, όγκους, μορφώματα και συγκεκριμένους τύπους πρωκτοορθικών καρκίνων αρχικού σταδίου, αποκαθιστώντας και την πρόπτωση του εντέρου.


Μάλιστα είναι εξαιρετικά ευεργετική σε ασθενείς με κακοήθεια διότι με αυστηρά συγκεκριμένες ενδείξεις αφαιρείται ο όγκος και ο ασθενής γλιτώνει την παρά φύση έδρα (κολοστομία) και το χειρουργείο που απαιτεί το άνοιγμα της κοιλιακής χώρας.


Επίσης για μορφώματα, που δεν γίνεται να αφαιρεθούν κατά την κολονοσκόπηση, η ΤΕΜ δίνει λύση.


Η ΤΕΜ γίνεται σε επιλεγμένα Ιατρικά κέντρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Εφαρμόζεται και στη χώρα μας, στο Ιατρικό Περιστερίου, από την ομάδα μου, προσφέροντας πολλά οφέλη στους ασθενείς, ενώ έχει αλλάξει προς το καλύτερο τη χειρουργική του παχέος εντέρου και του ορθού, αφού στο παρελθόν η χειρουργική αφαίρεση πρωκτικών όγκων πάντα απαιτούσε μεγάλα χειρουργεία ανοικτής κοιλιάς.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ  ΤΕΜ


Μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η νέα μέθοδος είναι:  • O χειρουργός μπορεί να φτάσει με καλύτερη ορατότητα και ακρίβεια βαθειά μέσα στο ορθό.

  • Απουσία χειρουργικής τομής

  • Ελάχιστη αιμορραγία

  • Διαβάστε περισσότερα στο nowdoctor.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X