Περέιρα: «Λάθη διαιτητή και δικά μας»

Ο Βίτορ Περέιρα; ήταν έξαλλος μετά το ματς με τη διαιτησία και πήγε μέχρι τη σέντρα να διαμαρτυρηθέι στον Αυστριακό. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έριξε πολλές ευθύνες στον ρέφερι, αλλά δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την κακή απόδοση της ομάδας του.

Οι δηλώσεις του Περέιρα στη συνέντευξη Τύπου:

«Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Απαιτώ πολλά από τον εαυτό μου και την ομάδα μου. Δεν ήμασταν σήμερα επιθετικοί και οργανωμένοι, δεν είχαμε αυτοπεποιθηση, δεν είχε τον χαρακτήρα που θέλαμε. Η Ντνίπρο είναι καλή ομάδα, αλλά δεν είχε σήμερα κάποια μεγάλη δυσκολία το ματς ώστε να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας.

Οι αλλαγές δεν είναι κάτι που μας αρέσουν γιατί τις κάνουμε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Τις αλλαγές τις κάνεμ γιατί δεν είχαμε καλή κυκλοφορία και ανάπτυξη. Με τον Μιλιβόγεβιτς θέλαμε μεγαλύτερη σιγουριά στην άμυνα και με τους Φορτούνη, Ντουρμάζ θέλαμε καλύτερη ανάπτυξη στο κεντρο.

Είδαμε δύο συνεχόμενα λάθη από το διαιτητή, δυο φάσεις πέναλτι κι ένα γκολ που ακυρώθηκε χωρίς να ξέρουμε γιατί. Έχουμε ξαναδει να συμβαίνει κάτι τέτοιο στον Ολυμπιακό, θεωρώ ότι ήταν λανθασμένες αποφάσεις. Παρότι δεν θέλω να μιλάω για τον διαιτητή.

Ο μόνος τρόπος να ανατρέψουμε την κατάσταση είναι να παίξουμε καλύτερα. Πιο επιθετικά και με καλύτερη ταυτότητα, να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα απ’ όσο δείξαμε σήμερα, Με το ντέρμπι θα ασχοληθούμε από αύριο, όμως είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε υποχρέωσή μας ανεξαρτήτως τι έχει συμβεί στο προηγούμενο ματς.

Με πείραξε ότι δεν είδα την ομάδα μου να είναι ο εαυτός της, να θέλει να είναι κυρίαρχος, να έχει κατοχή μπάλας. Παίξαμε χωρίς θάρρος κάτι που δεν μου αρέσει. Δεν ήμασταν ο εαυτός μας κι αυτό με πειράζει τόσο όσο και το λάθος της διαιτησίας.

Μας εξέπληξε η δική μας απόδοση και όχι της Νντίπρο. Ο αντίπαλος έκανε κανονικό παιχνίδι, εμείς δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε».

Μιλώντας στη NOVA ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού ανέφερε:‘Είναι φυσιολογικό μετά από ένα τέτοιο ματς να είμαστε απογοητευμένοι με τον εαυτό μας. Θα μπορούσαμε πολύ καλύτερα. Έχουμε παράπονα από τη διαιτησία. Ήταν πέναλτι στα τελευταία λεπτά και δεν υπάρχει κάτι αντικανονικό στο γκολ του Μήτρογλου. Και εγώ και οι παίκτες χάσαμε τον έλεγχο μετά τα όσα συνέβησαν και αντιδράσαμε.

Έχουμε τώρα μπροστά μας το 2ο παιχνίδι, όπου πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Αν τελείωνε το ματς στο 2-1, θα ήταν καλύτερο. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε άσχημα και δεχτήκαμε δύο γκολ. Όταν καταφέραμε να οργανωθούμε, ο αντίπαλος κλείστηκε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο παιχνίδι πρέπει να είμαστε πιο ποιοτικοί και πιο επιθετικοί. Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε”.


Σχετικά άρθρα