Γεμιστά καλαμάρια για την νηστεία

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<ul class="ingredients">
<li>4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα</li>
<li>1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο</li>
<li>1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li>2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</li>
<li>1/2 φλ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα</li>
<li>2 κ.σ. σταφίδα μαύρη</li>
<li>1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί</li>
<li>2 κ.σ. άνηθος</li>
<li>1 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα</li>
<li>λίγο επιπλέον ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι</li>
<li>φρεκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p><strong>1. </strong>Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια των καλαμαριών. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό μαζί) και στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πλοκάμια. Τα αφήνουμε να σοταριστούν κι αυτά για 5΄.<br /><strong>2. </strong>Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, τη σταφίδα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2΄, να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τον άνηθο. Αφήνουμε το ρύζι να μισοπιεί τα υγρά του.<br /><strong>3. </strong>Γεμίζουμε τα καλαμάρια με ένα κουταλάκι του γλυκού και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε μέσα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.<br /><strong>4.</strong> Περιχύνουμε τα καλαμάρια με την ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 15΄ σκεπασμένο και για άλλα 15΄ ξεσκέπαστο.</p>
<div> </div>
</div>

Σχετικά άρθρα