Παρουσίασε τους «νέους» ο Αστέρας!

Τα τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Αστέρα Τρίπολης παρουσίασε η διοίκηση της ομάδας στην αίθουσα Τύπου του “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”. Ο πρόεδρος των Αρκάδων, Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για τους Φερνάντο Αλόκο, Ματίας Ιγκλέσιας, Βασίλη Σκούρτη και Κρίστιαν Λομπάτο κι έθεσε τον φετινό στόχο της ομάδας.
Το λόγο πήρε πρώτος ο Γιώργος Μποροβήλος: «Από την επόμενη ημέρα μίας μεταγραφικής περιόδου, ο Αστέρας ασχολείται για να βρει ποδοσφαιριστές για την επόμενη μεταγραφική περίοδο για να μην αιφνιδιάζεται την τελευταία στιγμή. Έτσι λοιπόν, λειτουργώντας με πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να είναι απών από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όπου μετά από αυστηρή επιλογή αποκτήθηκαν τέσσερις αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, που έχουν τη δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο και ελπίζουμε ότι η βοήθεια τους θα είναι καθοριστική στο να πετύχουμε τους στόχους μας. Από δω και πέρα βρισκόμαστε στο καθοριστικό σημείο της σαιζόν και είναι αυτό που θα καθορίσει τι θα πετύχει ο Αστέρας στην τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά. Μία χρονιά που μας βρίσκει με μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα και το Europa League. Αυτή όμως η πορεία έχει και το κόστος της, όταν η ομάδα κλήθηκε να κάνει πολλά παιχνίδια και πολλά ταξίδια σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να έχει εξουθενωθεί από πλευράς κούρασης, κάτι που είναι φυσιολογικό.
Ελπίζουμε πώς με τη σωστή διαχείριση, το σωστό προγραμματισμό, το σωστό κοουτσάρισμα του προπονητή μας και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας, θα μπορέσουμε να καμαρώσουμε τον Αστέρα μας σε υψηλότερη θέση από την περσινή και ο κύριος στόχος μας που είναι η είσοδος στα πλέυ-οφ να έχει την καλύτερη δυνατή παρουσία που πραγματικά ονειρεύεται κάθε φίλαθλος της ομάδας, αλλά και γενικότερα η φίλαθλη Ελλάδα γιατί ο Αστέρας είναι μία ομάδα που αγαπιέται από το φίλαθλο κοινό ανεξαρτήτου συλλογικής προτίμησης για την οργάνωση του και τα επιτεύγματα του. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ως διοίκηση τους δύο ιδιοκτήτες της ομάδας, τους κ.κ. Μπάκο, Καυμενάκη, που για μία ακόμα φορά κάνουν πράξη τα λόγια τους και ενισχύουν τον Αστέρα, έτσι ώστε να τον δούμε ακόμα ψηλότερα».
Στη συνέχεια μίλησε ο προπονητής του Αστέρα Στάικος Βεργέτης: «Σαν προπονητής νιώθω τυχερός, γιατί βρίσκομαι σε μία ομάδα που κάνει ευκολότερη τη δουλειά μας και με καλύτερες συνθήκες, τυχερός γιατί έχω άριστη συνεργασία με τη διοίκηση και το τμήμα σκάουτιγκ, που έχει ως απόρροια να έρχονται καλοί και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Για τους νέους ποδοσφαιριστές μας, είναι παίκτες που καλύπτουν όλες τις γραμμές, που έχουν ποιότητα και που μπαίνουν σε μία οικογένεια στην οποία πρέπει να αφομοιωθούν, να προσαρμοστούν, να γίνουν μέλη της και να προσφέρουν βάση των δυνατοτήτων που έχουν. Πρέπει ωστόσο να επισημάνω ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να καθιερωθεί και να μπει άμεσα στην 11άδα του Αστέρα, γιατί ήδη το ρόστερ της ομάδας διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές».
Αμέσως μετά οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές του Αστέρα έκαναν δήλωσαν:
Ιγκλέσιας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Αστέρα και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου, γιατί από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ, νιώθω πώς είμαι πολύ χρόνο στην ομάδα και αυτό μου κάνει τη δουλειά μου πιο εύκολη. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα, να μπούμε αρχικά στα πλέυ-οφ και να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Στη ζωή μου έχω ως μότο: “Το καλύτερο θα έρθει γιατί δουλεύουμε για αυτό”».
Αλόκο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, καθώς ήρθα σε μία πολύ καλή ομάδα και σε μία πόλη που μου φέρεται με τον καλύτερο τρόπο. Μπορώ να προσαρμοστώ εύκολα, γιατί η ομάδα έχει πολλούς Αργεντινούς και μιλάω τη γλώσσα μου. Προσωπικά γνωρίζω τον Αστέρα και την πορεία του. Θέλω να ενσωματωθώ με την υπόλοιπη ομάδα όσο γίνεται γρηγορότερα, να παίξουμε σαν οικογένεια και να μπούμε στα πλέυ-οφ και να βγούμε στην Ευρώπη».
Λομπάτο: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι εδώ και προσπαθώ να προσαρμοστώ όσο γίνεται γρηγορότερα, για να βοηθήσω τον Αστέρα. Ξέρω πώς είναι μία σημαντική ομάδα στην Ελλάδα. Είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και μένει να προσαρμοστώ στην ομάδα».
Σκούρτης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Αστέρα. Γνωρίζω πολύ καλά σε ποια ομάδα έχω έρθει. Θέλω να βοηθήσω όσο γίνεται περισσότερο για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και για αυτό δουλεύω σκληρά. Θέλω να είμαι έτοιμος να βοηθήσω, μόλις με καλέσει ο προπονητής».

Σχετικά άρθρα