«Πρώτη και ελπίζω όχι τελευταία»!

«Είναι η πρώτη φορά που έχω έναν προπονητή ο οποίος μου δίνει κάτι που δεν είχα τα προηγούμενα χρόνια, την αυτοπεποίθηση», δήλωσε στο www.esake.gr ο Γάϊος Σκορδίλης, η «κολώνα» του Απόλλωνα Πάτρας Carna, που αναδείχθηκε MVP της 16ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Ο 28χρόνος Κερκυραίος σέντερ στην εντός έδρας νίκη των «Φρουρών της Αχαΐας» με 76-60 επί του Άρη συγκέντρωσε 23 βαθμούς στο ράνκινγκ (11 πόντοι με 7/10 βολές, 2/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, μια ασίστ, δύο κλεψίματα, ένα κόψιμο και 8 κερδισμένα φάουλ σε σχεδόν 31’ συμμετοχής), περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη νικήτριας ομάδας στην 16η αγωνιστική και αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του Πολυτιμότερος Παίκτης της αγωνιστικής.
Ο Σκορδίλης εξηγεί που οφείλεται η γενικότερη πολύ καλή πορεία του Απόλλωνα Carna στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδας, και η δική του αξιόλογη παρουσία.
– Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 16ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ σε συνδυασμό με την εντός έδρας νίκη επί του Άρη;
«Είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύομαι σε MVP αγωνιστικής. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα είναι η τελευταία (σ.σ. γελάει). Είναι σημαντικό επίτευγμα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά η ανάδειξη σε MVP συνδυάζεται με νίκη της ομάδας. Οπότε αυτό είναι το καλύτερο».
– Μετά τον Άρη νικήσατε εντός έδρας και την Κηφισιά που θεωρείς ότι μπορεί να φτάσει ο Απόλλων Carna στο Πρωτάθλημα της φετινής σεζόν;
«Οι στόχοι μιας ομάδας μπαίνουν στην αρχή της χρονιάς. Ο δικός μας φετινός στόχος είναι να πάμε καλύτερα από τις δύο προηγούμενες χρονιές του Απόλλωνα στην Basket League. Όπως είπε και ο προπονητής μας στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τη Νέα Κηφισιά το «ακόμα καλύτερα» σημαίνει έβδομη ή ακόμα καλύτερα και έκτη θέση. Ότι είναι πάνω από την όγδοη θέση είναι καλοδεχούμενο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».
– Έχετε πραγματοποιήσει μέχρι τώρα μια πολύ καλή πορεία στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ταυτόχρονα έχετε πετύχει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ποιο είναι το «μυστικό» του Απόλλωνα Carna;
«Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά έχουμε καλή χημεία μεταξύ μας. Έλληνες και ξένοι παίκτες είναι καλοί χαρακτήρες. Έχουμε όμορφο γήπεδο, δυνατή έδρα με κόσμο σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια και σίγουρα ένα καλό προπονητή. Όλα αυτά δένουν μεταξύ τους και δημιουργούν μια ανταγωνιστική ομάδα». 
– Σε προσωπικό επίπεδο που οφείλεται η δική σου καλή παρουσία;
«Νομίζω ότι το βασικό είναι πως παίρνω χρόνο συμμετοχής και είναι η πρώτη φορά που έχω έναν προπονητή (σ.σ. Νίκος Βετούλας) ο οποίος μου δίνει κάτι που δεν είχα τα προηγούμενα χρόνια. Την αυτοπεποίθηση». 

Σχετικά άρθρα