«Στοπ» στην Κομοτηνή για Παναιτωλικό

Σε ένα παιχνίδι που δεν είχε φάσεις, ωστόσο είχε ένα χαμένο πέναλτι και ένα δοκάρι, Πανθρακικός και Παναιτωλικός έμειναν στο μηδέν στο παιχνίδι που άνοιγε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Κακό το πρώτο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό να είναι κάπως ανώτερος, συνολικά, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά. Είχε ένα δοκάρι με τον Ρουσκουγιέδα στο 27′. Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμα χειρότερο από άποψη δημιουργίας με τον Πανθρακικό να χάνει στο 83′ πέναλτι. Μοιραίος παίκτης ο Ίγκορ για τους γηπεδούχους που εκτέλεσε ο ίδιος το πέναλτι που κέρδισε αλλά τον νίκησε ο Ράφαελ. 
Ο Παναιτωλικός ελπίζει σε στραβοπάτημα Αστέρα κόντρα στον ΟΦΗ για να μην χάσει την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα. Από την άλλη μεριά ο Πανθρακικός δεν μπορεί να μείνει ικανοποιημένος αφού είχε την ευκαιρία να πάρει το τρίποντο και να φύγει ακόμα πιο μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού. 
Α’ ημίχρονο:
Καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε σαφή υπεροχή στο πρώτο μέρος, που ήταν φτωχό τόσο σε θέαμα όσο και σε φάσεις. Ο Πανθρακικός είχε αρχικά την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν είχε κανένα σχέδιο επιθετικά και δεν μπορούσε να φανεί απειλητικός. Δεν κατάφερε να κάνει καμία τελική προσπάθεια πριν ο Παναιτωλικός ισορροπήσει.
Στο 14′ και στο 15′ ο Ρουσκουγιέδα έκανε δύο σουτ τα οποία κατέληξαν εκτός εστίας. Στο 22′ Ο Μαρτίνες εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Ετζεγκέλε να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 27′ ήταν η καλύτερη φάση του ημιχρόνου. Ο Ρουσκουγιέδα εκτελεί εξαιρετικά ένα φάουλ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλά περνάει το τοίχος και βρίσκει το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 34′ ο Μεχία αναλαμβάνει να εκτελέσει ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού όμως η μπάλα φεύγει ελάχιστα εκτός εστίας. Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή για τον Πανθρακικό στο πρώτο μέρος.
Ο Πανθρακικός ήταν σαφές ότι δεν είχε καλές συνεργασίες, δεν ήξερε τι να κάνει τη μπάλα μόλις αυτή έφτανε έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και είχε πρόβλημα στη μεσαία του γραμμή καθώς ο Παναιτωλικός έβγαινε από την άμυνα στην επίθεση με απίστευτη ευκολία. Βέβαια εκεί συναντούσε μία κλειστή άμυνα και παρότι πατούσε στην περιοχή δεν κατάφερνε να κάνει την τελική προσπάθεια.
Στο 44′ ο Τζάνης εκτελεί ένα φάουλ με πάσα στον Μεχία, ο οποίος σουτάρει δυνατά, η μπάλα κοντράρει και αλλάζει πορεία, αλλά ο Ράφαελ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.
Β’ ημίχρονο:
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους το παιχνίδι δεν είχε φάσεις, ήταν ακόμα χειρότερο από το πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη υποψία φάσης στο 60′ όταν ο Ίγκορ πέρασε τη μπάλα στον Κάσες και εκείνος κάνει ένα αδύναμο σουτ λίγο μέσα από την περιοχή, το οποίο μπλοκάρει εύκολα ο Ράφαελ.
Στο 63′ ο Κουτρομάνος κάνει ένα εξαιρετικό σουτ με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα εκτός εστίας. Ενώ στο 69′ ο Ίγκορ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά ολιγώρησε και δεν κατάφερε να σουτάρει.
Στο 82′ ο Μαλεζάς ανατρέπει τον Ίγκορ και ο Σπάθα δείχνει την άσπρη βούλα. Ο επιθετικός του Πανθρακικού ανέλαβε την εκτέλεση του ωστόσο ο Ράφαελ έπεσε στην σωστή γωνία και απέκρουσε, στερώντας από τον Πανθρακικό να φύγει με το τρίποντο.
Στο 91′ ο Μύγας πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Κέβιν ωστόσο ο Αθανασιάδης μπλοκάρει.
Που κρίθηκε:
Σαφώς στην κακή εκτέλεση του πέναλτι του Ίγκορ ο οποίος ήταν ο μοιραίος παίκτης για τον Πανθρακικό. Κρίσιμο ήταν και το γεγονός ότι οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να απειλήσουν πέρα από στημένα.
Παίκτης από χρυσάφι:
Αν και δεν μπορεί να διακριθεί κάποιος, εκείνος ο οποίος ήταν καθοριστικός στο παιχνίδι ήταν ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, Ράφαελ. Ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε το πέναλτι του Ίγκορ και έδωσε στην ομάδα του την ευκαιρία να φύγει με τον βαθμό από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Αθανασιάδη.
Η σφυρίχτρα:
Γενικώς ο Σπάθας ήταν καλός. Στη φάση του πέναλτι είναι βέβαιο ότι υπάρχει επαφή και δίνει ξεκάθαρα το δικαίωμα στον διαιτητή να σφυρίξει την εσχάτη των ποινών, όσο και αν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι υπερβάλει ο Ίγκορ στην πτώση του. Εξάλλου ήταν πολύ κοντά στη φάση ο διαιτητής από τον Πειραιά.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Μελίσσης, Ρομέου (58’ Κάσες), Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ίγκορ, Ντιγκινί, Τσουμάνης, Τζάνης (77’ Ροτζέριο), Ποτουρίδης
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Ετζενγκέλε, Κέβιν, Κουτρομάνος, Γοδόι, Ρουσκουγιέδα (74’ Μύγας), Μαρτίνεζ, Κάπελ (80’ Θεοδωρίδης), Άλβες (66’ Μορένο)

Σχετικά άρθρα