Ιβάνοβιτς: «Έτσι είναι το μπάσκετ»

«Έτσι είναι το μπάσκετ», σχολίασε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τρίποντο του Βλάντο Γιάνκοβιτς στην εκπνοή του ημιτελικού κόντρα στον ΠΑΟΚ.

«Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα», παρατήρησε ο προπονητής των «πρασίνων» και υπογράμμισε: «Ήμασταν καλοί για 37 λεπτά αλλά στα τελευταία λεπτά δεν παίξαμε όσο επιθετικά χρειαζόταν για να κεδίσουμε. Κοιτούσαμε πώς θα περνούσε ο χρόνος κι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να το δούμε. Όσον αφορά στο τελευταίο σουτ… Άλλες φορές μπαίνει, άλλες όχι. Έτσι είναι το μπάσκετ. Σε ερώτηση σχετική με την διαιτησία, απάντησε ότι: «Δεν έχω κάνει ποτέ μου σχόλιο για τους διαιτητές».

«Ήταν ένα φοβερό παιχνίδι αλλά και εκπληκτική η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ», σχολίασε ο Τζέιμς Γκιστ, ο 29χρόνος Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού και επισήμανε: «Το παιχνίδι ήταν τρομερά σκληρό. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καταπληκτική, σε κανένα σημείο του αγώνα ένιωσε κάποια ομάδα ότι είχε πλεονέκτημα. Αν το καλάθι που δεχθήκαμε στο τέλος, το δεχόμασταν σε αγώνα της Ευρωλίγκα θα μπορούσε να μας είχε σκοτώσει. Εμείς πρέπει να μάθουμε ότι οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Στο τέλος βάλαμε ένα σουτ που άλλες φορές μπαίνει κι άλλες όχι. Σήμερα είχαμε τη τύχη με το μέρος μας. Έτσι είναι το μπάσκετ».

Σε ερώτηση για την αντίδραση της ομάδας του όταν προηγήθηκε με διαφορά 12 πόντων, ο Γκιστ απάντησε: «Δε νομίζω ότι πιστέψαμε πως όλα είχαν τελειώσει. Δεν υποτιμήσαμε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αύξησε τη πίεση στην άμυνα του, μας ανάγκασε σε λάθη, σε κακές επιλογές. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καταπληκτικά σήμερα, απέδειξε ότι είναι ομάδα υψηλού επιπέδου. Γενικότερα όμως, πέντε λεπτά πριν το τέλος δεν είναι σημείο όπου επιτρέπεται να χαλαρώσεις».

Σχετικά άρθρα