Στην ΤΣΣΚΑ ο Κιριλένκο

Όπως ήταν αναμενόμενο επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον Αντρέι Κιριλένκο να επιστρέφει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά την αποδέσμευση του από τους 76ερς.
Ο 34χρονος φόργουορντ θα φορέσει για τρίτη φορά στην καριέρα του τη φανέλα της «αρκούδας» αφού η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ανακοίνωσε την απόκτηση του μέχρι το τέλος της σεζόν. 
Οι Ρώσοι πλέον ισχυροποιούνται ακόμα περισσότερο και καθίστανται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρώλιγκας. Ο Κιριλένκο θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, με την έναρξη του δεύτερου γύρου του Top-16.
Ιδιαίτερα χαρούμενος τόνισε πως είναι ο Κιριλένκο με την εξέλιξη αυτή και είπε πως είναι πολύ καλή στιγμή για τον ίδιο να επιστρέψει στην αγαπημένη του ομάδα. «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην αγαπημένη μου ομάδα, όπου έπαιξα στο ξεκίνημα της καριέρας μου και στο μέσον αυτής. Είναι σπουδαίο ότι θα έχω την ευκαιρία αυτή και χαίρομαι που την εκμεταλλεύτηκα. Αντιλαμβάνομαι πως πλησιάζει η ώρα που θα σκέφτομαι την αποχώρησή μου από την ενεργό δράση και γνώμη μου είναι πως είναι καλύτερο να το κάνω με τη φανέλα της αγαπημένης μου ομάδας», είπε χαρακτηριστικά μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.
Από την άλλη μεριά ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα μπορούσε να μην είναι ικανοποιημένος με την προσθήκη του καλύτερου Ρώσου μπασκετμπολίστα στο ρόστερ της ομάδας. «Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Κιριλένκο και τι σημαίνει για την ΤΣΣΚΑ. Ελπίζω να είναι υγιής και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τον επαναφέρουμε σε φόρμα και να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί στην αγωνιστική μας φιλοσοφία. Όλο το προπονητικό τιμ, με πολλά μέλη του οποίου έχει συνεργαστεί, θα τον βοηθήσει. Μιλήσαμε ήδη στο τηλέφωνο, του έστειλα τα συστήματά μας και ξέρω πως έκανε ατομικές προπονήσεις. Έχει συνηθίσει να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, γνωρίζει καλά το παιχνίδι, έχει ποιότητα και είμαι σίγουρος πως θα προσαρμοστεί γρήγορα, αν και δεν θέλουμε να βιαστούμε», είπε ο Έλληνας τεχνικός.

Famous Russian player Andrey Kirilenko signed with CSKA until the end of the season. pic.twitter.com/ehLCTUVvMX
— CSKA Moscow (@CSKABasketball) February 24, 2015

Σχετικά άρθρα