Γιάνκοβιτς: «Ευλογία ο Παναθηναϊκός»

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς έβαλε το κρισιμότερο καλάθι της καριέρας του, μέχρι στιγμής, και χάρισε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα βρεθούν στον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάτρας.
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης ήταν καλεσμένος σε εκπομπή της NOVA και μίλησε τόσο για το νικητήριο για καλάθι απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, όσο και για την πορεία του Παναθηναϊκού.
Όπως είπε το σχέδιο αρχικά ήταν να πάρει ο Σλότερ το σουτ ή να πάρει τη μπάλα ο Παππάς προκειμένου να πάει στο ένας εναντίον ενός. Ωστόσο τελικά και μετά το λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Γιάνκοβιτς έμεινε μόνος του και πήρε αυτός το μεγάλο σουτ. Μάλιστα είπε πως ο Παναθηναϊκός θέλει να βρεθεί στο Final 4 της Ευρωλίγκας, αλλά αυτό είναι μακριά ακόμα. 
Για τα συναισθήματα του: «Υπάρχουν πολλά συναισθήματα. Το πιο βασικό ήταν αν πρόλαβα τον χρόνο. Από εκεί και πέρα, κοιτάς αν θα μπει και θες και μερικά δευτερόλεπτα για να το καταλάβεις. Είναι όμως πράγματα που γίνονται στο γήπεδο του μπάσκετ και τα γνωρίζουμε όλοι μας».
Όσο για το νικητήριο σουτ που είχε πετύχει με τον Πανιώνιο στο EuroCup: «Ούτε αυτό ήταν εύκολο. Κι εκεί δεν είχαμε προκριθεί στον επόμενο γύρο, οπότε κι εκεί δεν υπήρχε άγχος. Έτυχε ήρθε η μπάλα, δεν ήταν το σύστημα για εμένα, αλλά το έβαλα κι αυτό».
Για το αν του αρέσει να παίρνει τέτοια σουτ: «Ναι! Πιστεύω πως θέλω τη μπάλα. Είμαι ικανός να κρίνω ένα ματς σε αυτά τα δευτερόλεπτα και μου αρέσει να παίρνω την ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη να καταφέρνει να το κάνει αυτό».
Για το ότι έγινε το βασικό τριάρι του Παναθηναϊκού: «Νιώθω πολύ τυχερός που είμαι σε αυτή τη θέση και μου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Κι από πέρσι που ήρθα στον Παναθηναϊκό, ο άνθρωπος που αποφάσισε να με φέρει στην ομάδα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να βελτιώνομαι για να τον δικαιώσω. Προσπαθώ να βελτιώνομαι και να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει στους στόχους της.
Πιστεύω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιώνομαι και ατομικά, μπορώ να βοηθήσω σε διάφορους τομείς είτε είναι στην άμυνα είτε στην επίθεση, είτε στο ριμπάουντ, την πάσα ή το σουτ. Πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου σε αυτό το επίπεδο, αυτό είναι το σημαντικό πάνω από όλα».
Για τα νέα παιδιά της ομάδας: «Είναι ευλογία να βρίσκεται κάποιο παιδί σε αυτή την ομάδα, γιατί είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Τα παιδιά αυτά έχουν μια ευκαιρία, θα ήθελαν χιλιάδες παιδιά να είναι στη θέση τους. Θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά, γιατί υπάρχουν άλλα παιδιά που θα ήθελαν να έχουν τη θέση τους. Είναι πολύ ταλαντούχοι όλοι τους και πιστεύω πως με τη δουλειά θα καταφέρουν πολλά πράγματα».
Για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς: «Είναι ένας προπονητής τελειομανής, του αρέσει η προπόνηση του αρέσει η ομάδα του να παίζει με πλάνο και αρχές. Είναι ταλαντούχος και του αρέσει να παίρνει από κάθε παίκτη του το μάξιμουμ».
Για τους στόχους του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα: «Ο πρώτος στόχος ήταν να μπούμε στο TOP 16. Τώρα, στόχος είναι να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Παιχνίδι με το παιχνίδι βλέπουμε πως είμαστε, αν είμαστε υγιείς, το τι πρέπει να κάνουμε στο κάθε παιχνίδι. Εντός έδρας, εκτός έδρας υπάρχουν διαφορές. Οπότε κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και πιστεύω να κάνουμε κάτι καλό φέτος».
Για το αν περιμένει να ενισχύσει την Εθνική στο Eurobasket: «Θέλω να το πιστεύω ότι θα είμαι στη δωδεκάδα. Το περσινό καλοκαίρι ήταν πολύ ωραίο για εμένα, έζησα νέες εμπειρίες, έμαθα πως είναι να είσαι με τον Φώτη Κατσικάρη βελτιώθηκα. Δεν κατάφερα να είμαι στην τελική δωδεκάδα αν και το ήθελα πάρα πολύ. Φέτος ας ελπίσουμε πως θα τα καταφέρω. Δεν θα το κρίνω εγώ αν θα πρέπει να είμαι ή όχι, ελπίζω να είμαι και να βοηθήσω την Εθνική να καταφέρει κάτι μεγάλο ξανά».
Για το φετινό Final Four κι αν σκέφτονται τόσο… μακριά: «Είναι ένας μακρινός στόχος που υπάρχει, είναι εκεί. Με δουλειά και βελτίωση είναι κάτι που μπορούμε να καταφέρουμε. Δεν είναι ένα όνειρο που δεν μπορεί να γίνει με τίποτα. Αν δουλέψουμε, έχουμε τύχη και υγεία, μπορεί να γίνει. Αν το πιστέψουμε όλοι, σε κάθε αγώνα, μαζί με τον κόσμο που σε κάποια παιχνίδια είναι ο έκτος παίκτης της ομάδας, μπορούμε να κάνουμε κάτι που λίγοι το είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους στην αρχή της χρονιάς».
Για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs: «Τα πέντε ματς στα playoffs είναι πάρα πολλά και μπορεί να αλλάξουν πολλά σε έναν τελικό, στο τρίτο ή το τέταρτο παιχνίδι. Είτε έχεις πλεονέκτημα είτε όχι, αν το πιστέψεις μπορείς να κερδίσεις παντού. Αν είμαστε καλά και υγιείς και το πιστεύουμε, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».
 

Σχετικά άρθρα