«Ομάδα ο ΠΑΟΚ και το δείχνει»

Εξαιρετικά στοιχεία έδειξε ο Σωτήρης Παπαγιανόπουλος στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Βέροια. Ο 24χρονος άσος, αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε μία διαφορετική θέση και ανταποκρίθηκε περίφημα. Με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της νίκης του ΠΑΟΚ επί της Βέροιας και την νέα προσπάθεια που άρχισε.

Ο 24χρονος Παπαγιανόπουλος, αγωνίστηκε σε θέση αμυντικού μέσου, πιο μπροστά από τους Βίτορ και Κόστα. Κέρδισε όλες τις μονομαχίες, είχε σταθερότητα με την μπάλα στα πόδια, έκανε «κούρσα» από την μία περιοχή έως την άλλη. Ήταν η ευχάριστη έκπληξη του προχθεσινού ΠΑΟΚ.

Ο Παπαγιανόπουλος αναφέρθηκε στη σπουδαία νίκη

«Ειναι ομάδα ο ΠΑΟΚ και το δείχνει. Θέλαμε την νίκη σε ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι με αντίπαλο την Βέροια μετά από αρκετά αποτυχημένα αποτελέσματα. Και μετά από αυτό το αποτέλεσμα, κοιτάμε μπροστά».

Ξεκίνησες ως βασικός στην ενδεκάδα στο παιχνίδι με την Βέροια και είχες έναν ειδικό ρόλο, περίμενες πως θα ξεκινήσεις βασικός;

«Είχαμε μιλήσει με τον προπονητή μου για να παίξω σε αυτή την θέση, πιο μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς δηλαδή. Εκεί ήθελε ο προπονητής μου να παίξω και εκεί έπαιξα. Και όλα πήγαν καλά».

Έχεις αγωνιστεί ξανά σε αυτή την θέση, ως αμυντικό χάφ, στην καριέρα σου;

«Όχι, όχι, αλλά στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα, σαν να παίζεις στο κέντρο της άμυνας. Απλά τώρα αγωνίστηκα λίγο πιο μπροστά από τους αμυντικούς».

Αυτή η νίκη και η πρώτη σου «γεμάτη» παρουσία, σου «βγάζει» αυτή την αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητη για να προσφέρεις πολλά περισσότερα;

«Η ομάδα έχει πολύ καλούς παίκτες και όλοι θέλουν να προσφέρουν. Από το ματς έλειπαν τουλάχιστον τρείς βασικοί παίκτες οι οποίοι θα επιστρέψουν στο επόμενο παιχνίδι. Και κοιτάμε μπροστά. Θέλαμε να κάνουμε μία νίκη, τα καταφέραμε και συνεχίζουμε».

Σωτήρη, αλήθεια τι άλλαξε στην προσπάθεια που κάνετε;

«Σε αυτό το παιχνίδι ήμασταν ομάδα όπως παλαιότερα και για αυτό πήραμε την νίκη. Ο προπονητής μας είπε να παίζουμε ομαδικά και όχι ατομικά για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, όπως και έγινε. Ετσι πρέπει να παίζουμε σε κάθε αγώνα».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Καλά, ωραία, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Σχετικά άρθρα