«Άμεσα για Βρύζα-Εφαρμογή των κανονισμών»

Επίσημη θέση για όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα πήραν στελέχη του ΠΑΟΚ. Και για το θέμα του Βρύζα (αν θα μείνει ή θα αποχωρήσει) και για το θέμα της πιθανής τιμωρίας του Παναθηναϊκού και για άλλα ενδιαφέροντα. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κυριάκος Κυριάκος με δηλώσεις του ανέφερε αρχικά για το θέμα του Βρύζα.

-Τι γίνεται με τον Βρύζα;

«Είναι η αλήθεια πως στην περίπτωση του Ζήση Βρύζα θελήσαμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο και να αξιολογήσουμε και τους λόγους και το κατά πόσο οι λόγοι είναι αδύνατον να επιλυθούν, που τον οδήγησαν να πάρει μια απόφαση που θα φανεί αν είναι εν θερμώ ή όχι. Για μας η αξιολόγηση των λόγων μιας τέτοιας απόφασης έχει πάρα πολύ μεγάλη βαρύτητα ώστε να πάρουμε μια απόφαση όχι απαραίτητα γρήγορη, αλλά σε κάθε περίπτωση σωστή και δίκαιη. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που και προσφορά και ιστορία μεγάλη έχει στο Σύλλογο και τέτοιου είδους κεφάλαια είναι σημαντικό -όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση του κόσμου, σε μια περίοδο που τα αποτελέσματα της ομάδας προκαλούν αντιδράσεις- να μην τα αδικούμε με τη στάση μας. Για το λόγο αυτό δεν θέλουμε να πούμε κάτι τελεσίδικο, γιατί γίνονται όλες οι εσωτερικές συζητήσεις ώστε η απόφαση που θα παρθεί να είναι και αυτή που θα σηματοδοτήσει το σωστό για το Σύλλογο και θα είναι ώριμη, δίκαιη και συνειδητή απόφαση, η οποία ακόμη και με τη στενοχώρια που θα προκαλέσει, να προσθέσει κάτι στο χτίσιμο της επόμενης μέρας».

– Με χρονοδιάγραμμα;

«Με χρονοδιάγραμμα όχι πολύ μακρινό ακόμη. Κανένας δε θέλει να μένει ανοιχτό ένα τέτοιο ζήτημα. Ίσως μέχρι το τέλος της εβδομάδας να μπορούμε να πούμε κάτι πιο επίσημο».

– Σ΄αυτό το ενδεχόμενο κι εφόσον παραμείνουν οι αντιδράσεις του κόσμου, οι οποίες ήρθαν και μέσω κάποιων ανακοινώσεων, έχετε ζυγίσει τον τρόπο προσέγγισης και κατανόησης αυτής της πλευράς της όποιας απόφασης;

«Όπως έχουμε πει κι άλλες φορές, το ποδόσφαιρο απευθύνεται στον κόσμο. Χωρίς τον κόσμο δεν υπάρχει βιομηχανία θεάματος, βιομηχανία ποδοσφαίρου. Οπότε είναι λογικό και οι απόψεις του κόσμου να έχουν ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στην καθημερινότητα μιας ομάδας. Όμως οι απόψεις του κόσμου δεν είναι αυτές, οι οποίες φέρνουν ή διώχνουν ένα στέλεχος από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία έχει και μεγαλομέτοχο και μια διοίκηση η οποία είναι εδώ για να πάρει αποφάσεις, με γνώμονα το καλό. Είναι λογικό το κοινό αίσθημα να επηρεάζεται πάρα πολύ και από τα αποτελέσματα, όμως όπως είναι λογικό το κοινό να μη γνωρίζει όλα όσα γίνονται μέσα σε μια ΠΑΕ, ενδεχομένως να μην μπορεί πάντα να αξιολογήσει και σωστά την πορεία, την προσφορά και την εντιμότητα κάποιου στελέχους. Θα είναι πάρα πολύ άδικο να φανεί ότι οποιαδήποτε απόφαση του Ζήση Βρύζα θα παρθεί μόνο για να ικανοποιήσει την κοινή γνώμη. Οποιαδήποτε απόφαση θα παρθεί, θα παρθεί με μόνο γνώμονα το καλό της ομάδας, σήμερα και στο μέλλον. Και πάντα κάτω από το πρίσμα ότι τώρα χτίζεται μια ομάδα με γερές βάσεις, η οποία ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της, στα επώδυνα διαστήματα, θα έχει να υπερηφανεύεται ότι πατάει πάνω σε αρχές και κανόνες που έχει βάλει η ίδια».

– Η επόμενη μέρα θα βρει τον ΠΑΟΚ με Τεχνικό Διευθυντή, είτε με αλλαγή απόφασης του Βρύζα, είτε με νέο πρόσωπο. Σωστά;

«Βέβαια ναι. Δεν τίθεται αμφιβολία επ΄ αυτού. Ανεξάρτητα ποιό θα είναι το πρόσωπο, ο ρόλος του Τεχνικού Διευθυντή είναι πάρα πολύ σημαντικός και στην ισχύουσα, αλλά και την μελλοντική δομή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

– Για το ενδεχόμενο τιμωρίας του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό και με την εύνοια που είχε ο Παναθηναϊκός από μια ανάλογη τιμωρία που είχε ο ΠΑΟΚ πέρυσι πως θα ενεργήσει η ΠΑΕ;

«Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι δεν «χρωματίζουμε» τις διαδικασίες, το ποιός θα τιμωρηθεί. Υπάρχουν κανονισμοί, υπάρχουν πράγματα που είδε όλη η Ελλάδα, υπάρχουν πράγματα που εμείς οι ίδιοι έχουμε τιμωρηθεί πάρα πολύ σκληρά κι ευνοήθηκαν κάποιοι άλλοι. Το καλύτερο φάρμακο είναι να τηρούνται όλα για όλους. Και σ΄ αυτή την περίπτωση, θα δούμε την τιμωρία του Παναθηναϊκού, θα το δούμε και σε αντιδιαστολή με την περυσινή δική μας. Το θέμα όμως πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς, καθώς έχουμε νιώσει στο πετσί μας πόσο δύσκολο είναι να διοργανωθούν συγκεκριμένα ματς υψηλής επικινδυνότητας, με όσα «κουβαλάει» το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να τιμωρηθούν και να τιμωρηθούν σκληρά και οι ηθικοί αυτουργοί. Ακόμη κι αυτοί που «επενδύουν» στο τεταμένο κλίμα και προκαλούν αφελώς λόγω και έργω, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα ματς, με χειρονομίες ή λεκτικά».

Σχετικά άρθρα