Περέιρα: «Με υπομονή για την ανατροπή»

Στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Νντίπρο, ο Βίτορ Περέιρα μίλησε για την κατάσταση στην ομάδα μετά τις δύο ήττες και την υποχρέωσή της να κυνηγήσει την ανατροπή κόντρα στην Νντίπρο.
Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε πολλές φορές ότι το βασικό πρόβλημα έχει να κάνει με την κόπωση από τα σερί ματς που φέρνει λάθη για τα οποία δεν υπάρχει χρόνος διόρθωσης στις προπονήσεις.
Οι δηλώσεις του Περέιρα:
Θα πρέπει να περιμένουμε επίθεση από την αρχή ή υπομονετική τακτική;
«Πρέπει να βάλουμε το πρώτο γκολ. Δεν μπορείς κατευθείαν τρία γκολ. Πρέπει να είμαστε πιο οργανωμένοι σε σχέση με το Κίεβο. Να σκοράρουμε κάνοντας οργανωμένο παιχνίδι, να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας, να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι και να βάλουμε το πρώτο γκολ. Πρέπει να βρούμε τρόπο να διασπάσουμε τις κλειστές άμυνες, δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρούμε μπροστά μας κάτι τέτοιο».
Πώς είναι η ομάδα μετά τη Λεωφόρο και όσα έγιναν;
«Είμαστε επαγγελματίες. Στο ποδόσφαιρο δε γίνεται πάντα να κερδίζεις, ο Ολυμπιακός βέβαια είναι μαθημένος πάντα σχεδόν να κερδίζει. Είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι έχουμε κάνει δύο αρνητικά αποτελέσματα. Δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε όπως θέλουμε λόγω των σερί αγώνων παρά μόνο σε επίπεδο θεωρίας. Πρέπει να έχουμε περισσότερο θάρρος και προσωπικότητα. Έχουμε δύο γκολ να βάλουμε σε 90 λεπτά, δεν μας πειράζει πότε θα μπουν. Αρχικά θέλουμε να ισοφαρίσουμε τα δύο γκολ και με όσο καλύτερη οργάνωση γίνεται να πάμε για το ένα βήμα παραπάνω, δηλαδή γι΄αυτό που ονειρευόμαστε».
Το μήνυμά σας για τον κόσμο για το αυριανό ευρωπαϊκό ματς;
«Για κάθε ομάδα είναι μια μεγάλη πρόκληση κάθε ευρωπαϊκό ματς. Ο Ολυμπιακός θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι μεγάλος μόνο στην Ελλάδα. Θέλουμε να δείξουμε με πράξεις ότι αξίζουμε να είμαστε εδώ. Πρέπει να δείξουμε θέληση πρόκρισης, κάτι που δεν είχαμε στο Κίεβο. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο όνομα αλλά μόνο αυτό δεν αρκεί για την πρόκριση. Πρέπει να υπάρχει πίστη και αυτοπεποίθηση μέσα στο Κίεβο».
Ποιό είναι το πρόβλημα με τα σερί αυτογκόλ στα τελευταία ματς;
«Τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν μας επιτρέπουν χρόνο δουλειάς. Για να διορθώσεις τα λάθη πρέπει να δουλεψεις καλά στο γήπεδο, όχι μόνο στη θεωρία. Δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα αυτό. Τα λάθη γίνονται είτε γιατί υπάρχει κόπωση είτε γιατί μας πιέζει ο αντίπαλος. Δεν είναι ότι δεν έχουν συγκέντρωση στο ματς, αλλά είναι θέμα κόπωσης».
Για το ότι δεν αντιδρά η ομάδα καλά μετά τα γκολ που δέχεται
«Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τα λάθη μας. Δεν είδα πάντως να συμβαίνουν λάθη στο πρώτο ματς με την Ντνίπρο, είχαμε καλή οργάνωση στο πρώτο 25λεπτο. Μετά λίγο ισορρόπησε το ματς, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε δύο γκολ σε 4 λεπτα. Είναι δύσκολο μετά να αντιδράσεις. Αν είχαμε μια εβδομάδα χωρίς άλλο ματς να μεσολαβεί θα διορθώναμε τα λάθη μας, αλλά δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Θα ήταν φυσικά τελείως διαφορετικά τα πράγματα αν είχε δοθεί το πεναλτι ή είχε μετρήσει ένα γκολ που ακυρώθηκε. Με το 2-1 θα ήταν αλλιώς. Πιστεύω ότι αν είχαμε χρόνο δουλειάς πάνω στα λάθη θα τα διορθώναμε».
Ο ίδιος πως βιώνει τα αρνητικά αποτελέσματα. Αισθάνεται μεγαλύτερη πίεση ή έχει μεγαλύτερο κίνητρο για να διορθώσει την κατάσταση;
«Ολα τα ματς τα βλέπω σα νέα ευκαιρία. Παραδέχομαι ότι η ομάδα δεν είναι στην κατάσταση που θέλω. Ονειρεύομαι την ομάδα μας με μεγαλύτερο πρέσινγκ, επιθετικότητα κλπ. Δεν έχουμε χρόνο όμως για δουλειά, έχουμε πολλά μαζεμένα και δύσκολα ματς. Παίξαμε με τον ΠΑΟ μετά έπρεπε αποκατάσταση την επόμενη μέρα, το ίδιο και τη δεύτερη και σήμερα έπρεπε να προετοιμάσω το αυριανό παιχνίδι. Αν μπορούσα να δουλέψω πρέσινγκ, ταχύτητα και όλα όπως έπρεπε, οι παίκτες δεν θα μπορούσαν αύριο να βγουν στο γήπεδο από την κούραση. Μην περιμένει κανείς πίεση και επιθετικότητα σε όλο το ματς, δεν έχουμε τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ισορροπημένα, με οργάνωση να βγάλουμε την ποιότητά μας και να πετύχουμε τα γκολ που χρειάζονται».

Σχετικά άρθρα