Μποροβήλος: «Η αναστολή δεν είναι η λύση των προβλημάτων»

Με δήλωση του η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, αναφέρεται στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, και τονίζει πως η αναστολή του πρωταθλήματος δεν είναι η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η δήλωση του Γιώργου Μποροβήλου:

“Με νηφαλιότητα και σύνεση και με την ευθύνη του θεσμικού μου ρόλου ως προέδρου της Super League, οφείλω να επισημάνω ότι στόχος της Πολιτείας και του Ποδοσφαίρου είναι να βρεθούν λύσεις σε παθογένειες δεκαετιών που έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό τοπίο και όχι να μετατοπίζουμε χρονικά τα προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε συζήτηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή, προκειμένου να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διεξαγωγής του τρέχοντος Πρωταθλήματος, αλλά και τις προϋποθέσεις για την έναρξη του νέου Πρωταθλήματος.

Στην πρόθεση του υφυπουργού για την επ’ αόριστον αναστολή του Πρωταθλήματος της Super League, τόνισα ότι δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα που πράγματι αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κανένας φίλαθλος και πολίτης της χώρας δεν πιστεύει ότι με την αναστολή του Πρωταθλήματος θα λυθούν προβλήματα της βίας, της καχυποψίας, της απαξίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, εισηγήθηκα στον υφυπουργό Αθλητισμού την τιμωρία των φυσικών αυτουργών που συμμετέχουν σε περιστατικά βίας.

Η εφαρμογή των νόμων, η θωράκιση του θεσμικού πλαισίου, η συνεργασία, ανοιχτή και ειλικρινής όλων των φορέων, μπορεί να δώσει «ανάσα» στο ποδόσφαιρο και στην Κοινωνία.

Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League θα ενημερώσω τα Μέλη για τα καίρια ζητήματα που ανέδειξε ο κ. Κοντονής και που αφορούν στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις λέσχες φιλάθλων και την αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Δεν εθελοτυφλώ. Οι ευθύνες του Ποδοσφαίρου είναι υπαρκτές. Έχουμε και εμείς, οι ΠΑΕ, οι παράγοντες, ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό Ποδόσφαιρο. Πρέπει όμως μέσα από το διάλογο και την εφαρμογή των νόμων να βρούμε ουσιώδεις λύσεις που θα βελτιώσουν το ποδόσφαιρό μας”.

Σχετικά άρθρα