Η ζωή του Γ.Παπακωνσταντίνου και απίστευτες αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα! thumbnail

Η ζωή του Γ.Παπακωνσταντίνου και απίστευτες αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα!

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου (30 Οκτωβρίου 1961) είναι Έλληνας πολιτικός. Στις 7 Οκτωβρίου 2009 ορκίστηκε Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου 2009 έως και τις 17 Ιουνίου 2011 όταν ανέλαβε Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στις Ευρωεκλογές του 2009 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, θέση από την οποία παραιτήθηκε για να αναλάβει εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Οικονομικών, ενώ στις 29 Δεκ. 2012 διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι ανιψιός του πρώην Υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΕ.


Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο κύριος συντελεστής του μνημονίου.Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δέχτηκε έντονη κριτική ως ο υπουργός που υπέγραψε το μνημόνιο, καθώς η κυβέρνηση πήρε δύσκολα και ιδιαίτερα σκληρά μέτρα για την διόρθωση του ελλείμματος. Επί των ημερών του οι ονομαστικοί μισθοί στο δημόσιο τομέα μειώθηκαν κατά 15%, οι συντάξεις κατά 10%, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 10%, οι λειτουργικές και αμυντικές δαπάνες περικόπηκαν, ο ΦΠΑ αυξήθηκε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης αυξήθηκαν κατά 30%, προκαλώντας τη δυσφορία αρκετών κοινωνικών ομάδων, που συνέβαλαν στην απομάκρυνσή του από το Υπουργείο Οικονομικών 


ΛΙΣΤΑ ΛΑΝΓΚΑΡΝΤ-ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.


Το Σεπτέμβριο του 2012 δημοσιεύματα έκαναν για πρώτη φορά αναφορά στην περίφημη «λίστα Λαγκάρντ». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα επρόκειτο για τα ονόματα Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, λίστα των οποίων είχε υποκλέψει πρώην υπάλληλος της τράπεζας και είχε περιέλθει στην κατοχή της Γαλλίας. Την λίστα αυτή είχε ζητήσει και λάβει ο Γιώργος Παπακωνταντίνου από την Γαλλίδα ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ.


 


Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο πρώην Υπουργός στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είχε δώσει στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη περίπου 20 ονόματα προκειμένου να διερευνηθεί η αυθεντικότητα της λίστας και τον Ιούνιο του 2011, λίγο πριν τον διαδεχθεί στο Υπουργείο Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη όλη την λίστα για διερεύνηση, ενώ λίγες μέρες αργότερα ανασχηματίστηκε η κυβέρνηση . Σε συνέντευξη του τον Σεπτέμβριο του 2012 ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι το Υπουργείο δεν έχει τη λίστα.


 


Τον Δεκέμβριο του 2012 εστάλη στις Γαλλικές αρχές η "πρωτότυπη" λίστα με τα ονόματα ατόμων που είχαν καταθέσεις στη συγκεκριμένη τράπεζα της Ελβετίας. Από την σύγκριση με την πρώτη λίστα που είχε παραδοθεί από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Στασινόπουλο στην οικονομική εισαγγελία, προέκυψε ότι οι δύο λίστες διέφεραν και ότι από την πρώτη είχαν αφαιρεθεί συγγενικά πρόσωπα του Γ. Παπακωνσταντίνου την Ελένη Παπακωνσταντίνου,τον Συμεών Σικιαρίδη και τον Ανδρέα Ρωσσώνη. Για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος αποφάσισε τη διαγραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ.


Τον Δεκέμβριο του 2014 το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό δικαστήριο, για δύο αδικήματα, αυτά της νόθευσης και απιστίας σχετικά με την υπηρεσία ενώ τον απάλλαξε από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.
ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.


"Είμαι αθώος κύριε πρόεδρε. Αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες" υποστήριξε ο πρώην υπουργός με τον πρόεδρο να του λέει: "Καθίστε και να αισθάνεστε άνετα".


Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, Δημ. Μασίνης, τώρα ολοκληρώνεται ο φορολογικός έλεγχος σε βάρος των 4 συγγενικών προσώπων του Γ. Παπακωνσταντίνου, που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ.Ο μάρτυρας υποστήριξε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ότι τα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν "από μέρα σε μέρα", με τον πρόεδρο της έδρας, Νικ. Πάσσο, να σχολιάζει εύλογα: "Φανταστείτε να περιμέναμε και τον έλεγχο των 2.062 ατόμων της λίστας Λαγκάρντ. Με το χέρι ψάχνετε; όχι με υπολογιστή;".


 


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Λένε πως πίσω από έναν ισχυρό άντρα κρύβεται πάντα μια δυναμική γυναίκα. Και ιστορικά να το δει κανείς, αρκετοί ηγέτες αναδείχθηκαν χάρη στην ευστροφία και το δυναμισμό των συζύγων τους, που ωστόσο οι ίδιες παρέμεναν σε όλη τους τη ζωή στη… σκιά. Ετσι και σήμερα οι ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες της χώρας μας έχουν στο πλευρό τους δυναμικές γυναίκες. Μία από αυτές, η Ευρωπαία σύζυγος του νέου «τσάρου της Οικονομίας» Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η Ολλανδή Jacoline Vinke. Μια γυναίκα εντυπωσιακή, γλυκιά, όμορφη, προσιτή και ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο για τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες, τη λατρεία της για τη χώρα μας και τα συγγραφικά της ταξίδια.

Σοβαρή, σε απόσταση από τη δημόσια ζωή, βρίσκεται πάντα στο πλευρό του συζύγου της, τον οποίο περιμένει κάθε βράδυ υπομονετικά με τα δυο πανέμορφα παιδιά τους να γυρίσει στο σπίτι για να τον φροντίσει. 

Η Jacoline Vinke γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία. Μετά την απόκτηση πτυχίου από το Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ (Ευρωπαϊκές Σπουδές) και ένα μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το London School of Economics εργάστηκε για δέκα σχεδόν χρόνια στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον ( UNEP), κυρίως για την ενέργεια, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και συναφή θέματα.

Με τον Γιώργο Παπακωνταντίνου γνωρίστηκε στο Πανεπιστήμιο London School of Economics, όπου ο ίδιος σπούδαζε στη Σχολή Οικονομικών (κατέχει διδακτορικό δίπλωμα) και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. Μετά τις σπουδές τους εργάστηκαν και οι δύο για δέκα χρόνια στον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι. Το 1998 το ζευγάρι μετακόμισε στην Αθήνα μαζί με τα δύο παιδιά του, τον Νικόλα και τον Στέφανο, τα οποία έκλεψαν τις εντυπώσεις όταν φωτογραφήθηκαν για την προεκλογική καμπάνια του πατέρα τους κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Ψηφίστε τον μπαμπά μου».


Αποτέλεσμα εικόνας για
[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X