Μπισκότα με σοκολάτα και λίγες θερμίδες;

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<ul>
<li>12 κουτ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη</li>
<li>4 κουτ. σ. κακάο</li>
<li>2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>½ κουτ. γλ. σόδα</li>
<li>½ κουτ. γλ. αλάτι</li>
<li>2 αυγά</li>
<li>1 ¾ φλιτζ. Μαύρη ζάχαρη</li>
<li>1 βανιλίνη</li>
<li>250 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας</li>
</ul>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<ul>
<li>Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνεις μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.</li>
<li>Σε ένα τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτεις το κακάο, ανακατεύεις και αποσύρεις.</li>
<li>Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.</li>
<li>Σε άλλο μπολ χτυπάς με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη.</li>
<li>Στο μίγμα αυτό προσθέτεις λίγο λίγο το βούτυρο με το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτεις το αλεύρι.</li>
<li>Αδειάζεις στη λαμαρίνα κουταλιές από το μίγμα σε μέγεθος καρυδιού και ψήνεις για 9 έως 12 λεπτά.</li>
<li>Όταν τα βγάλεις από το φούρνο, τα αφήνεις πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.</li>
</ul>

Σχετικά άρθρα