Προέχουν ηρεμία και νταμπλ

Στον Ολυμπιακό η πρώτη και άμεση ανάγκη είναι να αποφορτιστεί η ομάδα από τις διαδοχικές υποχρεώσεις που είχε τον Φεβρουάριο. Τόσο από το θέμα της κόπωσης όσο και από την ανάγκη ηρεμίας, καθώς τα αρνητικά αποτελέσματα στα ντέρμπι και στην Ευρώπη έχουν βαρύνει την ατμόσφαιρα και έχουν αυξήσει την κριτική αμφισβήτησης προς πολλά πρόσωπα μέσα στην ομάδα.

Ο Περέιρα έδωσε διήμερο ρεπό και οι προπονήσεις θα αρχίσουν ξανά από την Δευτέρα, με στόχο την προετοιμασία για τα μας που έρχονται και την επανάκτηση της αυτοπεποίθησης που μοιάζει χαμένη. Ο Πορτογάλος είπε στους παίκτες ότι τους εμπιστεύεται όλους και πως πλέον θα πρέπει να υπάρξει γενική συσπείρωση για το νταμπλ, στόχος που τίθεται ως απολύτως απαραίτητος για το κλείσιμο της σεζόν.

Με τη δυνατότητα για περισσότερη δουλειά στο Ρέντη, ο Πορτογάλος πιστεύει ότι θα μπορέσει να βελτιώσει πολλά πράγματα, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος απώλειας του τίτλου, να παίξει η ομάδα καλύτερο ποδόσφαιρο και κυρίως να αποφύγει τα χοντρά λάθη που την οδήγησαν σε απώλειες αγώνων και στόχων το προηγούμενο διάστημα.

Μια άμεση αλλαγή θα είναι η χρησιμοποίηση του Μποτία που επιστρέφει στη δράση και θα πάρει τη θέση του Σαντάνα, για τον οποίο φαίνεται πλέον πως υπάρχει πανθομολογούμενη άποψη ότι αποδείχτηκε μέσα σε ένα μήνα μια αποτυχημένη μεταγραφική επιλογή. Φυσικά για τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού δε φταίει μόνο ο Βραζιλιάνος στόπερ, ωστόσο είναι δεδομένο πως ήδη έχει ληφθεί η απόφαση να είναι προσωρινή η παρουσία του στην ομάδα.

Για τις αλλαγές του καλοκαιριού είναι ακόμη νωρίς για προβλέψεις, αλλά θεωρείται βέβαιο πως πολλά πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους μετά τις αποτυχίες του μήνα που φεύγει. Κι ότι θα πάμε για τρίτη στη σειρά φορά, σε ένα θερμό μεταγραφικό καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό.

Σχετικά άρθρα