Ιστορικό… καρέ σε 14 λεπτά για Βαγιεκάνο (video)

Η Ράγιο Βαγιεκάνο κατάφερε να επικρατήσει με 4-2 της Λεβάντε για την 25η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν στο «Βαγιέκας», με τον Αλμπέρτο Μπυένο να γράφει… ιστορία, με τα τέσσερα γκολ που σημείωσε μέσα σε 14 λεπτά! Ισοπαλία 0-0 ανάμεσα στην Αλμερία και την Λα Κορούνια!     

Η Βαγιεκάνο ανέβηκε στους 29 βαθμούς και είναι στο +7 από την αντίπαλό της, η οποία με 22 πόντους είναι στην ζώνη υποβιβασμού!
Όπως είπαμε, ο Αλμπέρτο Μπουένο έβαλε τέσσερα γκολ στην εστία της Λεβάντε, σε μόλις δεκατέσσερα λεπτά. Από το 24’, έως το 38’ και πέτυχε πολλά ρεκόρ. Μπορεί ο Κασαντεσούς να άνοιξε το σκορ για τη Λεβάντε στο 13’, αλλά μετά από 10 λεπτά ξεκίνησε η παράσταση του Αλμπέρτο Μπουένο. Ο 27άχρονος Ισπανός επιθετικός ισοφάρισε στο 24’, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 32’, έκανε το 3-1 στο 33’ και πέτυχε το 4-1 στο 38’… Στο 85’ ο Ούτσε διαμόρφωσε το τελικό 4-2.
Εδώ να πούμε ότι ο προπονητής της Βαγιεκάνο, Πάκο, αποφάσισε να… αποσύρει τον Αλμπέρτο Μπουένο από τον αγώνα στο 65’ λεπτό περνώντας στην θέση του τον Ποθουέλο, με όλο το γήπεδο να σηκώνεται όρθιο για να τον αποθεώσει.
Στα επίσημα του «Βαγιέκας» βρέθηκε πάντως ο εκλέκτορας της εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο οποίος είδε τον 26χρονο επιθετικό της Βαγεκάνο να κάνει… μαγικά!

Τα ρεκόρ που έσπασε ο Αλμπέρτο Μπουένο είναι εντυπωσιακά. Έχουμε και λέμε:
-Με τα 4 γκολ που πέτυχε ο Ισπανός, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ράγιο Βαγεκάνο που κάνει καρέ τερμάτων.
-Έγινε ο πρώτος παίκτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο με το ρολόι να δείχνει 38′ λεπτά αγώνα, από το 1990.
-Έγινε ο πρώτος που πετυχαίνει καρέ τερμάτων σε μόλις 15′ λεπτά αγώνα από το 1995.
-Πέτυχε γκολ με 3 διαφορετικούς τρόπους. Κεφάλι, αριστερό πόδι, δεξί πόδι (x2).
-Πέτυχε χατ-τρικ σε διάστημα 10 λεπτών (23′-33′).

Αλμερία και Λα Κορούνια έμειναν στο 0-0 με την γηπεδούχος να μην νικά για τρίτη αγωνιστική (0-2-1) και να είναι στο +2 από την ζώνη υποβιβασμού. Η φιλοξενούμενη έχει έναν πόντο περισσότερο και πήρε βαθμό μετά από δυο σερί ήττες.

Σχετικά άρθρα