Ο Πλατινί προτείνει λύση για τη βία

Τα τελευταία γεγονότα σχετικά με τη βία στα ελληνικά γήπεδα φαίνεται πως απασχολούν τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.
Ο Πλατινί που συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και δίνει τις συμβουλές του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» ο Πλατινί προτείνει συγκεκριμένα μέτρα με σκοπό την πάταξη και την εξάλειψη της βίας. Τονίζει πως δεν αποτελεί λύση η αναβολή του πρωταθλήματος και ότι δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα καθώς το μόνο που προσφέρει είναι χρόνος για να πέσουν οι τόνοι.
«Δεν νομίζω ότι η αναβολή μίας ή και παραπάνω αγωνιστικών μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα. Το μόνο που εξυπηρετεί η αναβολή μιας αγωνιστικής είναι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όταν έχει συμβεί κάτι και βοηθά στο να πέσουν οι τόνοι. Από εκεί και πέρα τίποτα παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά.
Εκείνο το οποίο λέει ο Πλατινί είναι ότι στην Ελλάδα πρέπει να υιοθετηθεί το «Banninh order» που εφαρμόζουν οι Άγγλοι.
«Λύση δεν πρόκειται να υπάρξει, αν δεν την πληρώσουν κάποιοι από τους υπαίτιους των επεισοδίων και όσο μένουν ατιμώρητοι. Ας μπουν οι πρώτοι… μέσα, μόνο τότε θα δείτε προκοπή. Και ας μη μιλήσω για φυλακή. Ας εφαρμόσετε “banning order” των Άγγλων. Για μένα αυτό είναι και το πλέον αποτελεσματικό σύστημα απ’ όσα έχουμε μελετήσει ως UEFA. Εντοπισμός των ταραχοποιών από τις κάμερες, απόδειξη της ενοχής τους και απαγόρευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το να παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας τους. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά καθοριστικό», τόνισε με νόημα ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA.

Σχετικά άρθρα