Ναπολεόνι: «Θα βγούμε στην Ευρώπη»

Ο Στέφανο Ναπολεόνι του Ατρόμητου εξέφρασε την σιγουριά του ότι η ομάδα του Περιστερίου θα τα καταφέρει και θα μπει στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.
Ο Ιταλός επιθετικός μίλησε στην εφημερίδα «Sportday» και τόνισε ότι ο Νίκος Νιόπλιας άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και φαίνεται πως τους ταιριάζει περισσότερο. Μάλιστα δεν απέφυγε να απαντήσει και για το τι θα κάνει το καλοκαίρι αφού το συμβόλαιο του λήγει.
Αναλυτικά:
Για τον Νίκο Νιόπλια: «Είναι αλήθεια πως ο τρόπος με τον οποίο παίζουμε πλέον, μας ταιριάζει καλύτερα. Και στην ομάδα και σε μένα. Παίζουμε διαφορετικά με το νέο προπονητή και είναι καλύτερα για μένα γιατί έχω πάντα κοντά μου παίκτες και από το κέντρο και πλάγιους. Είναι πάντα δίπλα μου. Παίζουμε πιο επιθετικά πλέον και είναι πιο εύκολο για έναν σέντερ φορ που παίζει μόνος του μπροστά, να έχει παίκτες κοντά του, ώστε να του ανοίγουν τους χώρους. Πριν ήμουν πολύ μόνος μου και τώρα ήταν δύσκολο να βγάλουμε φάσεις. Τώρα, με τον ΠΑΟΚ και με τον Εργοτέλη, παίξαμε με τον Μαρσελίνιο, τον Ουμπίδες, τον Καράσκο, με τρεις στο κέντρο που ανέβαιναν και γίναμε πιο επιθετικοί, όπως μας ταιριάζει. Σκέψου ότι με τον ΠΑΟΚ, έβαλαν δύο γκολ οι χαφ, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά φέτος».
Για την αλλαγή στην ψυχολογία: «Η ψυχολογία αλλάζει όταν κερδίζεις. Εμείς είχαμε δύο μήνες να κερδίσουμε και η ψυχολογία ήταν κακή. Με το που ήρθε ο νέος προπονητής, μας έδωσε ηρεμία και μετά από 3-4 μέρες ήρθε η μεγάλη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η ηρεμία του προπονητή και η νίκη αυτή, μας άλλαξαν πολύ».
Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Σίγουρα δεν μας αρέσει. Όταν μία ομάδα έχει βρει ρυθμό, όπως εμείς που παίξαμε πάρα πολύ καλά, δεν θέλει να κάτσει μετά. Ερχόταν ένα μεγάλο ματς μετά, αυτό με τον Παναθηναϊκό. Είναι παιχνίδι που το γουστάρεις, όσο δύσκολο κι αν είναι. Ερχόμασταν από δύο νίκες και θέλαμε να παίξουμε».
Για τη «μάχη» της πεντάδας: «Πρέπει να τα καταφέρουμε και το πιστεύω πάρα πολύ. Η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά τελευταία και νομίζω ότι θα συνεχίσει έτσι. Έχουμε δύσκολα ματς μέχρι το τέλος, αλλά αυτό νομίζω ότι θα μας βοηθήσει. Όταν έχεις δύσκολα ματς, δεν χαλαρώνεις ποτέ κι εμείς μέχρι τα playoffs έχουμε να δώσουμε μόνο τελικούς, κάτι που θα μας κάνει καλό. Θα τα καταφέρουμε, είμαι σίγουρος πως θα μπούμε στην πεντάδα και θα παίξουμε Ευρώπη, γιατί η ομάδα έχει ποιότητα και μπορεί να πάρει οποιοδήποτε παιχνίδι».
Για τα επεισόδια: «Τέτοια πράγματα δεν μπορούν να υπάρχουν. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι άλλο πράγμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πάει ο άλλος να κάνει τη δουλειά του σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι και κινδυνεύει η ζωή του. Είδα πολλά πράγματα που πέρασαν κοντά από φωτογράφους ή ball boys. Πάνε άνθρωποι στο γήπεδο να δουλέψουν και κινδυνεύουν; Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει, αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιοι. Πάντως και στην Ιταλία έγιναν κάποιες αλλαγές και τώρα πια είναι πιο δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, όπως στη Λεωφόρο. Πριν από λίγες μέρες πήγαν κάποιοι φίλοι μου στην Ολλανδία για να δουν τη Ρόμα και από τη στιγμή που κατέβηκαν από το αεροπλάνο δεν τους άφησαν να αναπνεύσουν. Πήραν τα ονόματα όλων των οπαδών. Έτσι πρέπει να γίνεται, γιατί δυστυχώς είδαμε στη Ρώμη ότι άφησαν ελεύθερους τους Ολλανδούς και διέλυσαν την πόλη».
Για το συμβόλαιό του: «Ακόμη τίποτα. Δεν έχουμε μιλήσει με τη διοίκηση. Ξέρουν κι εκείνοι κι εγώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα μεταξύ μας. Όταν θέλουν, θα κάτσουμε να το συζητήσουμε. Φαντάζομαι ότι ψάχνουν την καλύτερη περίοδο για να μιλήσουμε, αφού μέχρι τώρα δεν είχαμε σοβαρή συζήτηση. Φυσικά και περιμένω να με καλέσουν, είμαι παίκτης του Ατρόμητου μέχρι το καλοκαίρι και θέλω κι εγώ να μιλήσω με την ομάδα».
Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλη ομάδα: «Όχι, δεν έχει φτάσει τίποτα σε μένα από κανέναν. Εγώ περιμένω στην Ελλάδα τον μάνατζέρ μου. Όταν θα έρθει, θα μιλήσει με τον Ατρόμητο, αφού η ομάδα μου είναι η προτεραιότητά μου. Μπορεί να ακουστεί προς τα έξω κάτι για άλλη ομάδα, αλλά σε μένα δεν έχει φτάσει τίποτα. Το μυαλό μου είναι μόνο στον Ατρόμητο».

Σχετικά άρθρα